Fenomene meteo extreme în România: Avertizări ANM pentru următoarele zile
IGSU precizează că sâmbătă, în urma avertizărilor nowcasting cod roşu emise de către Administraţia Nationala de Meteorologie, sub incidenţa cărora s-au aflat mai multe localităţi din judeţul Constanţa, au fost transmise 4 mesaje RO-Alert.
Scopul mesajelor a fost de anunţare a cetăţenilor judeţului, dar şi a celor care trec prin zonă, asupra manifestării vremii nefavorabile care putea pune în pericol vieţi şi bunuri.
„Menţionăm că avertizările au respectat zonele create de emitentul acestora şi au fost transmise de ISU Constanţa, respectiv: 1 avertizare cod roşu /jud. Constanţa: mesaj RO-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 00:21, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 02:58, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 05:03, 1 avertizare cod roşu / jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 06:57. Asigurăm cetăţenii de faptul că autorităţile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilităţii sistemului şi functionarii acestuia la parametri optimi şi manifestă rigurozitate pentru furnizarea cu celeritate a informaţilor despre producerea unor situaţii de urgenţă în zona de competenţă.
Reamintim, totodată, că prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informaţii relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administraţia Naţională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi alte instituţii cu rol şi competenţe în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă), dar şi de către apelanţi ( martori ai situaţiilor în speţă), atent verificate şi documentate”, transmite IGSU.
Pe de altă parte, reprezentanţii Prefecturii Constanţa spun că pagubele produse de furtună vor putea fi determinate cu exactitate doar după ce comisiile de evaluare din fiecare localitate vor termina evaluările.
„Estimăm că aceste evaluări trebuie finalizate în termen de 24 de ore de la debutul fenomenelor sau în termen de 12 ore de la încetarea acestora. Pompierii, cărora le mulţumim pentru eficienţă şi spiritul de sacrificiu, au avut aproape 300 de intervenţii, dintre care aproximativ 200 au fost pentru evacuarea apei din gospodăriile constănţenilor. În acest moment, nu avem informaţii complete despre gradul de afectare al imobilelor implicate în aceste intervenţii”, a informat Prefectura.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro