Firea: Soluţia pentru decongestionarea Bucureştiului este extinderea reţelei de metrou în tot oraşul

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 mai 2024 47 afişări

Gabriela Firea propune extinderea reţelei de metrou în tot Bucureştiul dar şi în mai multe localităţi din Ilfov. Aceasta este soluţia pentru decongestionarea Bucureştiului, spune social-democrata.

Firea: Soluţia pentru decongestionarea Bucureştiului este extinderea reţelei de metrou în tot oraşul

Gabriela Firea susţine că marile proiecte, precum extinderea reţelei de metrou, se pot face doar în colaborare cu Guvernul şi primăriile de sector.

„În programul meu pentru Bucureşti - Oraşul dorit de oameni este o prioritate dezvoltarea reţelei de metrou şi în cartierele în care acum nu este, dar şi legătura cu localităţile din Ilfov. Printr-o colaborare între Guvernul condus de Premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, Primăria Generală şi primăriile de sector, vom aduce metroul în tot Bucureştiul. În Sectorul 2, de exemplu, metroul este cea mai bună soluţie pentru sutele de mii de bucureşteni din cartierul Pantelimon. Trebuie să continuăm ce a început colegul meu Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4. Avem şansa fonduri europene din următoarele scheme de finanţare ale UE”, a explicat Gabriela Firea.

Potrivit lui Firea, trei proiecte au fost deja analizate. Este vorba despre Magistrala 5 - Eroilor-Iancului-Pantelimon şi extindere Dimitrie Pompeiu-Petricani, Magistrala 7- Piaţa Unirii- Obor-Doamna Ghica- Voluntari şi prelungirea Magistralei M2 până în zona Petricani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
metrou,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.