Fiscul trebuie să returneze 3,6 milioane de euro unei companii din afara ţării. Care sunt motivele
Printr-o decizie recentă, Curtea de Apel Bucureşti a decis obligarea autorităţilor fiscale române la restituirea unei sume de peste 17 milioane lei (aproximativ 3,6 milioane Euro) reprezentând impozit pe veniturile obţinute din România în perioada ianuarie 2008 – ianuarie 2010 de o companie nerezidentă fiscal. Această „decizie istorică”, cum o numeşte Daniela David, partenerul fondator al Vernon David şi coordonatorul departamentului de litigii a fost pronunţată de instanţele române în aplicarea principiului nediscriminării, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii avocaţilor Vernon David.
Astfel, instanţa a recunoscut tratamentul discriminatoriu aplicat în trecut de către statul român entităţilor nerezidente care erau supuse unui regim fiscal mai împovărător decât entităţile rezidente fiscal în România. Prin decizia pronunţată, instanţa a decis restituirea către entitatea bancară nerezidentă a sumei mai sus menţionate. La acest moment, Daniela David a declarat că aşteaptă redactarea deciziei pentru a vedea exact argumentele reţinute de instanţă şi, în ciuda faptului că decizia este supusă recursului, s-a arătat încrezătoare că această decizie, dacă va fi recurată, va fi „susţinută” şi de către Înalta Curte de Casatie şi Justiţie.
Echipa Vernon David care reprezintă entitatea bancară nerezidentă în cadrul acestui litigiu este condusă de Daniela David şi Irina Pârvulescu (Senior Associate).
Aceeaşi echipă de avocaţi de la Vernon David este cea care în anul 2017 a obţinut anularea unei hotărâri de guvern şi a unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei cu privire la certificatele verzi şi, de asemenea, în anul 2012 a obţinut obligarea statului român la plata dobânzii legale pentru TVA-ul nereturnat în termen.
Vernon David este o societate de avocatură înfiinţată în urmă cu 18 ani. Partenerii fondatori ai societăţii sunt Charles Vernon şi Daniela David. În prezent, echipa este formată din cinci parteneri şi 30 de avocaţi asociaţi şi activează în România şi Moldova. Compania a fost implicată în consilierea grupului TMK la achiziţia Combinatului Siderurgic de la Reşiţa, actualmente cel mai mare producător de oţel din România; asistarea Băncii Transilvania în ceea ce priveşte integrarea resurselor umane ca urmare a celor două mari achiziţii de pe piaţa bancară Volksbank şi Bancpost; asistarea Iulius Mall în dezvoltarea Palas Mall, unul dintre cele mai mari proiecte de retail din România, sau reprezentarea Xannat International (fostul grup Anglo-American şi cel mai mare producător de minereuri agregate) în tranzacţii de tip „management buy-out”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro