Fondatorul Temu, platforma de fast fashion devenită senzaţie peste noapte, a devenit oficial cel mai bogat om din China, cu o avere de aproape 50 mld. dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 13 august 2024 22522 afişări

Fondatorul Temu, platforma de fast fashion devenită senzaţie peste noapte, a devenit oficial cel mai bogat om din China, cu o avere de aproape 50 mld. dolari

Colin Huang, fondatorul Temu, a devenit recent cel mai bogat om din China, cu o avere netă de 48,7 miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index. El l-a înlocuit pe magnatul apei îmbuteliate Zhong Shanshan, fondator şi preşedinte al companiei de băuturi Nongfu Spring, care a deţinut acest titlu din aprilie 2021.

Antreprenor înrăit, Huang a jonglat anterior şi cu o serie de alte businessuri, precum platforma de comerţ electronic Oku, compania de jocuri online Xinyoudi şi platforma agricolă Pinduoduo.

De asemenea, Huang a fost inginer la Google şi a lucrat la extinderea serviciilor Google şi în China.

Ca atare, Huang face parte dintr-o nouă generaţie de miliardari chinezi, care şi-au făcut averile mai ales în domeniul tehnologiei şi nu se tem să îşi asume riscuri prin lansarea unor noi afaceri pe bandă rulantă.

Temu se bazează în principal de furnizorii chinezi care livrează direct către clienţii din întreaga lume, fără a fi nevoie de intermediari. Un alt ingredient din reţeta succesului sunt investiţiile masive în marketingul de pe social-media.

„În acest mediu economic, este evident că oamenii caută un raport calitate-preţ extraordinar şi preţuri mici. Prin urmare, momentul de glorie pentru businessurile de fast fashion, este chiar aici” a declarat Neil Saunders, analist de retail la GlobalData Retail

Ascensiunea remarcabilă a lui Huang a fost alimentată de modificarea comportamentului de consum al chinezilor, după ce criza imobiliară prin care trecea China a provocat o recesiune economică prelungită.

El este, de asemenea, primul magnat chinez din domeniul tehnologiei care ocupă primul loc în clasamentul averilor de peste trei ani, după ce presiunea guvernului asupra întreprinderilor private a prins în capcană rivali precum Alibaba Group Holding Ltd al lui Jack Ma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
fondator,
platforma,
avere,
fashion,
noapte,
oficiali,
chinezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.