Fostul ministru al Sănătăţii, despre ancheta solicitată de premier: s-ar putea întoarce împotriva sa
Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a comentat la RFI solicitarea premierului Florin Cîţu privind realizarea unei anchete despre pregătirile pentru valul patru al pandemiei. S-ar putea întoarce împotriva sa, a spus Mihailă.
Fostul ministru al Sănătăţii declară că se bucură de solicitarea premierului şi îl avertizează că demersul s-ar putea să se întoarcă împotriva lui.
„Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenţia acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare şi vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienţilor care ajung totuşi să aibă nevoie de îngrijiri spitaliceşti, vorbim de pacienţii infectaţi cu Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.
Fostul ministru a mai spus că numărul de paturi nu a fost păstrat deoarece în vară au fost foarte puţini bolnavi de COVID 19.
„Noi am avut pe parcursul verii şi zile în care am avut 30 de pacienţi cu Covid-19 internaţi la Terapie Intensivă. Motiv pentru care noi încă din aprilie am publicat un ordin de ministru prin care am flexibilizat şi am acordat spitalelor posibilitatea de a-şi ajusta numărul de paturi pentru pacienţi Covid şi pentru pacienţi non-Covid, în funcţie de evoluţia pandemiei. Aşa încât fiecare spital care a cerut la DSP o reducere a numărului de paturi Covid a fost obligat să depună şi un plan de rezilienţă, să arate cum poate să crească înapoi numărul de paturi”, a explicat Mihăilă, la RFI.
Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că va cere o anchetă cu privire la pregătirile făcute pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.
Prim-ministrul vrea să afle de ce nu a fost păstrat intact numărul de paturi pentru bolnavii de COVID 19 şi cine este vinovat.
„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4. Ştiam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat Florin Cîţu.
Premierul a mai spus că, în prezent, în România sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Asta deşi atunci când Cseke Attila a preluat Ministerul Sănătăţii erau doar 600 de paturi, a precizat premierul.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro