Fritz: Un grup de mici feudali luptă împotriva oricărei oricărei decizii de reformă
„În plină desfăşurare a unui concurs real şi temeinic, un grup de mici feudali, aliat cu un sindicat dubios, luptă în instanţă împotriva oricărei decizii de reformă la nivelul resurselor umane, suspendată de instanţă”, afirmă primarul Dominic Fritz.
„După o decizie în prima instanţă, decizie pe care o voi ataca, Primăria Timişoara se află în situaţia paradoxală în care nu mai poate scoate posturi la concurs nici pe vechea organigramă (da, cea a lui Nicolae Robu), nici pe noua organigramă, suspendată de instanţă. Ani la rând s-au fraudat concursuri la Primăria Timişoara şi nimeni nu a fost deranjat. Am făcut o plângere la DNA privind aceste nereguli şi încă aşteptăm rezultatele anchetei. Iar acum, în plină desfăşurare a unui concurs real şi temeinic, un grup de mici feudali, aliat cu un sindicat dubios, luptă în instanţă împotriva oricărei decizii de reformă la nivelul resurselor umane. Micii feudali din Primăria Timişoara şi-au văzut privilegiile ameninţate de o reorganizare pe principiile managementului modern şi de recrutarea, prin concursuri reale, a unor profesionişti. Iar sindicatul care-i susţine are membri chiar şi din comune din Bacău, face afaceri cu imobile de lux pe litoral şi i-a făcut campanie, pe faţă, în 2012, candidatului comun al PSD şi PNL, fostul primar Nicolae Robu”, scrie pe Facebook Dominic Fritz.
El afirmă că Timişoara nu este un caz excepţional.
„Peste tot în România vedem cum orice demers de schimbare în administraţia locală şi centrală se loveşte de o legislaţie ambiguă care încurajează starea de fapt, cunoscută de toţi, şi care face din orice reorganizare un efort sisific. Cred că nu există coleg primar USR care să nu se lovească de această rezistenţă. S-a întâmplat la Bucureşti, unde organigrama propusă de Clotilde Armand a fost suspendată de instanţă şi la Braşov, unde Allen Coliban a încercat de trei ori să treacă de Consiliul Local, dominat de PSD şi PNL, o nouă organigramă”, adaugă primarul Timişoarei.
Potrivit acestuia, Primăria Timişoara a respectat legea atât la propunerea noii organigrame cât şi la organizarea de noi concursuri pe vechea organigramă.
„Am convingerea că la judecata pe fond justiţia ne va da dreptate. Ştiu şi că nu s-a lucrat la nicio altă organigramă în istoria Primăriei cu atâta grijă la detaliu, precum s-a lucrat la cea propusă de noi. Iar concursul suspendat azi primise avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi a fost realizat în baza legii şi a jurisprudenţei României. De aceea nu mă opresc, caut noi soluţii pentru că vreau să facem din instituţie un model de bună funcţionare pentru administraţiile din România. Dar cred că legislaţia pentru administraţia publică locală are nevoie de îmbunătăţiri substanţiale pentru a permite reforma, nu pentru a o bloca şi a o ţine prizonieră vechilor practici de pile şi nepotism. Nu acesta este sensul principiului protejării funcţionarului public, ce funcţionează foarte bine în Europa, mai degrabă aici se abuzează de acest principiu. Ceea ce nu înţeleg aceşti mici feudali este că nu mie îmi fac rău, ci colegilor lor pasionaţi de serviciul public care muncesc zi şi noapte pentru a compensa absenţa unor oameni care să completeze echipele din care fac parte. Lor şi cetăţenilor oraşului Timişoara ce aşteaptă servicii de calitate. Mergem mai departe cu reforma Primăriei Timişoara”, conchide Fritz.
Primăria Timişoara a pierdut în instanţă organizarea unui concurs de angajare cu o zi înainte ca acesta să aibă loc, în urma unei sesizări a sindicatului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro