Craciun fericit!

Fundaţia Vodafone investeşte 1 milion de euro în modernizarea tuturor centrelor sanguine din ţară

Autor: Georgiana Călin Postat la 28 iunie 2017 113 afişări

Prin programul „O şansă pentru viaţă”, derulat de nouă ani în parteneriat cu Asociaţia React, Fundaţia Vodafone va investi 1 milion de euro în renovarea şi modernizarea celor 42 de centre sanguine din toată ţara.

Fundaţia Vodafone investeşte 1 milion de euro în modernizarea tuturor centrelor sanguine din ţară

Programul „O şansă pentru viaţă", derulat prin parteneriatul dintre Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia React, va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga ţară (Ploieşti, Târgovişte, Galaţi, Deva, Satu-Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reşiţa, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Piteşti, Botoşani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focşani, Piatra Neamţ, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea şi Timişoara). Opt dintre acestea, situate în Piteşti, Câmpulung, Ploieşti, Zalău, Satu-Mare, Sibiu, Bârlad şi Focşani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne. Programul „O şansă pentru viaţă" a fost finanţat de Fundaţia Vodafone România cu aproximativ 1 milion de euro, în cei nouă ani de la lansarea acestuia.

Demarat în 2008, „O şansă pentru viaţă" a devenit cel mai mare program naţional de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acţiuni anuale de informare şi educare în legătură cu importanţa donării benevole şi periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare şi la sediul companiilor. În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea şi dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program, în 2014 şi 2015. Tot în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate şapte centre situate în alte oraşe din ţară, iar în 2016 alte zece centre.

„Odată cu cele 24 de centre în care vom merge în 2017, vom încheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguină din ţară. Ne-am îndeplinit astfel promisiunea făcută în urmă cu trei ani, când am demarat acest program. Renovarea şi dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezintă una din priorităţile de investiţie ale fundaţiei în domeniul sănătăţii. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activităţii noastre, alături de educaţie, servicii sociale şi voluntariat", a declarat Angela Galeţa, Directoare a Fundaţiei Vodafone România.

Pe lângă sprijinul acordat acestor centre, programul „O şansă pentru viaţă" va include în 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sânge, desfăşurate pe perioada verii peste tot în ţară. Astfel de campanii vor fi organizate şi pentru angajaţii Vodafone România, precum şi în alte 30 de companii partenere.

Peste 620.000 de donatori de sânge şi pacienţi au beneficiat până acum de schimbările produse în centrele de transfuzie sanguină în urma renovării şi dotării lor cu echipament medical corespunzător. Dintre ei, mai mult de 414.000 de pacienţi au primit sângele de care aveau nevoie pentru transfuzii. Lucrările de renovare au acoperit până acum peste 28.000 mp în 18 centre din ţară.

Ca rezultat al programului „O şansă pentru viaţă", centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel naţional, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. Proiectele implementate produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin intervenţii adaptate şi implicare activă. În cei unsprezece ani de la înfiinţare, aproape 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităţilor derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 18 premii de excelenţă naţionale şi internaţionale primite, care poziţionează asociaţia printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga ţară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.