Germanii de la Fuchs au investit 14 mil. euro în extinderea fabricii din Curtea de Argeş pentru a pregăti dublarea cifrei de afaceri

Autor: Cristina Bellu Postat la 21 august 2024 49 afişări

Germanii de la Fuchs au investit 14 mil. euro în extinderea fabricii din Curtea de Argeş pentru a pregăti dublarea cifrei de afaceri

Fuchs Condimente, unul dintre cei mai mari producători de condimente de pe plan local, a investit 14 milioane de euro în extinderea fabricii din Curtea de Argeş şi automatizarea proceselor de producţie, proiect prin care compania vizează dublarea cifrei de afaceri din România în următorii ani.

“Aceasta este cea mai mare investiţie străină în curs de desfăşurare a Grupului Fuchs în extinderea unităţii noastre de producţie din Curtea de Argeş. Investiţia subliniază atractivitatea crescândă a României pentru investitorii străini şi angajamentul nostru ferm de prezenţă pe termen lung în această ţară”, spune Uwe-Jens Karl, director general la Fuchs Condimente România.

Compania a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, arată datele transmise de Fuchs pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, în timp ce profitul a atins 15,4 mil. lei, plus 98%.

Investiţia germanilor în unitatea de producţie de la Curtea de Argeş a fost realizată din fonduri proprii, şi a presupus extinderea centrului logistic şi de producţie, care aproape şi-a dublat capacitatea, de la 11.084 de metri pătraţi la 21.338 de metri pătraţi.

Noua hală de producţie este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, printre care şi o nouă facilitate de malaxare condimente. Totodată, investiţia permite companiei să-şi extindă şi portofoliul de produse.

“Prin modernizare, automatizare şi extinderea capacităţilor noastre productive cu o facilitate de malaxare condimente, dorim să îmbunătăţim eficienţa noastră, să ne consolidăm poziţia pe piaţă şi să facilităm îmbunătăţiri sociale pentru angajaţii noştri din România”, adaugă Uwe-Jens Karl.

În România, Fuchs are 353 de angajaţi, iar la nivel global peste 3.500.

Fuchs Condimente Romania este prezentă pe piaţa locală din 2001 şi are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner şi Ubena. În 2015, Fuchs a cumpărat divizia de condimente a Alex&Comp.

Grupul Fuchs a fost fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în oraşul Diessen (Germania), ca afacere de familie, iar astăzi este prezent în 10 ţări, de pe 4 continente.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.