Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, cofondat de Octavian Iacob, îşi extinde operaţiunile de distribuţie de medicamente în Bulgaria şi pregăteşte intrarea pe piata din Republica Moldova în 2025

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 iulie 2024 15 afişări

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, cofondat de Octavian Iacob, îşi extinde operaţiunile de distribuţie de medicamente în Bulgaria şi pregăteşte intrarea pe piata din Republica Moldova în 2025

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink şi Farmatop, îşi extinde operaţiunile de distribuţie de medicamente în Bulgaria şi pregăteşte intrarea pe piata din Republica Moldova în 2025.

„Misiunea noastră este aceea de a facilita accesul pacienţilor din Bulgaria la medicamente şi soluţii inovative care nu sunt disponibile pe piaţa din Bulgaria, din diferite motive legate de strategiile companiilor şi a autorităţilor din ţările respective. De aceea, am decis să ne implicăm în acest proces, să acoperim cât mai multe dintre verigi: înregistrarea produselor, promovarea lor, importul si distribuţia acestora”, spune Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

Grupul tinteşte o creştere anuală de minim 10% a afacerilor şi menţinerea indicatorului EBITDA la nivel de două cifre.

Conform declaraţiilor Uniunii Farmaceutice Bulgare, deşi numărul de farmacii este aproape dublu faţă de media europeană, există un deficit important din perspectiva numărului de farmacişti şi un deficit major de medicamente.

„Vom lucra îndeaproape cu producătorii bulgari pentru lansarea de produse noi pe piaţa din Romania. Un alt obiectiv este de a înţelege mai bine nevoile autorităţilor, medicilor şi pacienţilor din Bulgaria”, spune Marius Mincă, CEO al companiei Pharmalink.

Pentru început, structura comercială a organizaţiei din Bulgaria va fi formată dintr-un director general, în persoana lui Marius Cănălău, un farmacist şef, un legal adviser şi 4 reprezentanţi medicali, iar activitatea de depozitare, logistică şi distribuţie va fi coordonată de partenerul local al grupului, compania bulgară Medex.

„Pentru producătorii cu care noi colaborăm, un mare avantaj este reprezentat de simplificarea accesului în alte pieţe învecinate cu România, unde aceştia nu sunt prezenţi în acest moment. De asemenea, vom putea negocia si semna contracte de exclusivitate cu viitori parteneri care îşi doresc sa acceseze mai multe pieţe printr-un singur partener. De-a lungul celor 10 ani de activitate, ne-am confruntat cu această solicitare din partea unor companii partenere şi mereu ne-am dorit extinderea şi pe alte pieţe. Am vrut însă mai întâi să ne consolidăm ca grup, să căpătăm experienţa pe care azi o avem, aşadar a venit momentul să ne desfăşurăm activitatea în mai multe zone din Europa”, a adăugat Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

În primul trimestru al anului 2024, Direct Pharma Logistics a avut o cifră de afaceri de 11 milioane de euro, cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul de trei companii împlineşte anul acesta 10 ani de activitate şi are o echipă de 100 de membri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
farma,
piata,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.