Grupul elveţian MET din energie încheie un parteneriat cu Celsius pentru extinderea activităţilor pe segmentul gazului natural lichefiat

Autor: Cristina Bellu Postat la 01 octombrie 2024 10 afişări

Grupul elveţian MET din energie încheie un parteneriat cu Celsius pentru extinderea activităţilor pe segmentul gazului natural lichefiat

Compania elveţiană MET Group, cu activităţi şi active pe pieţele de gaze naturale şi energie electrică, a încheiat un parteneriat cu Celsius pentru construcţia unui vas utilizat în transportul de gaz natural lichefiat  (GNL).

Nava, care urmează să fie livrată în următorii trei ani, va fi construită de China Merchants Heavy Industry (Jiangsu), şi va consolida creşterea activităţilor MET Group pe segmentul gazului natural lichefiat, spun oficialii companiei.

„La MET, suntem încrezători în rolul pe care gazul natural lichefiat îl va avea în tranziţia energetică europeană.”, spune Preşedintele şi CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos.

Partenerul MET în acest joint venture este compania Celsius,  proprietar şi important operator de nave cu activităţi în industria maritimă.

„Transporturile de GNL sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea tranziţiei energetice, dată fiind importanţa GNL drept principalul combustibil pentru tranziţia verde.”, adaugă Preşedintele şi CEO-ul Celsius, Jeppe Jensen.

Din punct de vedere geografic, MET Group are una dintre cele mai diverse structuri de import de GNL din Europa, cu capacităţi de regazeificare pe termen lung în Germania, Croaţia şi Spania.

MET Group a importat GNL în opt ţări diferite din zona mediteraneană (Grecia, Italia, Croaţia, Spania), Europa de Nord-Vest (Marea Britanie, Belgia, Germania) şi regiunea nordică (Finlanda).

În 2023, MET a livrat peste 30 de încărcături de GNL în Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.