Guvernul anunţă alocarea de fonduri suplimentare pentru producătorii agricoli

Autor: Iulia Kelt Postat la 02 octombrie 2024 5 afişări

Guvernul anunţă alocarea de fonduri suplimentare pentru producătorii agricoli

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că se vor aloca fonduri suplimentare pentru sprijinirea producătorilor agricoli.

„Se alocă fonduri suplimentare pentru sprijinirea producătorilor agricoli, a comunităţilor locale şi continuarea investiţiilor în infrastructură”, a spus Mihai Constantin, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Acesta a adăugat că „producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă vor fi sprijiniţi de Guvern pentru compensarea pierderilor. Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va fi suplimentat cu 2 miliarde de lei din fondul de rezervă bugetară”.

Potrivit declaraţiilor, de această această formă de sprijin vor beneficia peste 230.000 de fermieri ale căror culturi de grâu, orz, rapiţă, porumb, mazăre, floarea soarelui, soia, viţă de vie, pomi fructiferi au fost afectate de seceta din perioada septembrie 2023 – august 2024.

Mai mult, „peste 17.000 de fermieri vor beneficia de sprijin sub forma reducerii costurilor pentru motorina utilizată în agricultură. MADR va primi în plus peste 192 de mil de lei, astfel încât suma totală alocată a subvenţiei la motorină va ajunge pentru anul 2024 la 462,5 milioane lei”, a anunţat, de asemenea, Mihai Constantin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
producători agricoli,
guvern,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.