Hili Properties devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 august 2024 49 afişări

Hili Properties plc, divizia imobiliară a Hili Ventures Ltd, a achiziţionat cu succes pachetul de 25% din acţiunile deţinute de Băneasa Real Estate SRL, proprietarul clădirii de birouri MIRO din Bucureşti. Începând cu data de 1 august 2024, Hili Properties a devenit unicul proprietar al proiectului.

Hili Properties devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO

Clădirea de birouri situată în zona Băneasa, a intrat în portofoliul Hili Properties, în urmă cu doi ani, când acesta a cumpărat pachetul majoritar de 75% din acţiuni, de la Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, office şi mixte din România şi dezvoltatorul MIRO.

Pier Luca Demajo, preşedintele Hili Properties, declară: „Finalizarea achiziţiei reprezintă o etapă semnificativă în planul nostru de creştere, fiind în conformitate cu strategia noastră pe termen lung, care urmăreşte îmbunătăţirea şi diversificarea portofoliului.” 

Inaugurat în 2021, MIRO este un proiect office de clasă A, cu o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, dispusă pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 de metri pătraţi. Situată în zona de nord a Bucureştiului, clădirea se află la câteva minute distanţă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă  şi de zona comercială Băneasa Shopping City.

Directorul general al Hili Properties, George Kakouras, a adăugat: „Acest proiect emblematic din România reflectă viziunea noastră de a investi în clădiri sustenabile. MIRO a devenit o destinaţie de afaceri.”

Dezvoltat conform principiilor de sustenabilitate şi well-being, MIRO a fost certificată cu standardul BREEAM Excellent şi WELL „Certified Platinum”, fiind singura clădire din România care respectă standarde atât de înalte.

În prezent, clădirea este ocupată integral, şi găzduieşte brand-uri precum KPMG România, Rovere, COS, Masia, Biocodex, Speedwell, Neoclinique, Stradale, Jura, HiSky şi Doctor Skin.

Hili Properties plc este un investitor strategic, care deţine şi gestionează proprietăţi imobiliare în Europa Centrală şi de Est. Portofoliul său, în valoare de 229 de milioane de euro, cuprinde 22 de spaţii comerciale şi industriale în Malta, Letonia, Lituania, Estonia şi România. Proprietăţile sale imobiliare găzduiesc restaurante McDonald’s, spaţii comerciale, spaţii de birouri, o fabrică industrială şi spaţii destinate serviciilor medicale.

Hili Properties este filiala internaţională de investiţii imobiliare a Hili Ventures, grup implicat în servicii de alimentaţie publică şi retail, imobiliare şi turism, transport maritim şi logistică, petrol şi gaze, inginerie şi tehnologie în zece ţări din Europa şi Africa de Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proprietar,
cladire,
birouri,
achizitie

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.