Horia Ciorcilă, preşedintele boardului. Priorităţile Băncii Transilvania sunt finanţarea companiilor româneşti şi digitalizarea. „Avem in pipeline, aproape de lansare, proiecte importante în zona digitalizării experienţei clienţilor.“
Susţinerea economiei româneşti prin acces la finanţare pentru companii şi digitalizarea rămân priorităţile Băncii Transilvania, în perspectivă urmând să continue investiţiile în digital, inovarea şi simplificarea, după cum spune Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al băncii şi cel mai important acţionar persoană fizică.
„Vrem să fim o bancă mai bună, să continuăm investiţiile în digital, să inovăm şi să simplificăm, pentru a oferi celor peste 2,5 milioane de clienţi o experienţă cât mai bună. Avem in pipeline, aproape de lansare, proiecte importante în zona digitalizării experienţei clienţilor. Susţinerea economiei româneşti prin acces la finanţare pentru companii şi digitalizarea rămân priorităţile noastre“, a declarat Ciorcilă pentru noua ediţie a Anuarului Financiar care apare în toamna acestui an.
Soldul creditelor nete acordate de banca din Cluj înregistra la S1/2018 un salt de aproape 9% faţă de nivelul din S1/2017, ajungând la 31,4 miliarde de lei. Faţă de decembrie 2017, creditele acordate clienţilor au crescut cu 4,8%. Întregul grup BT gestionează în România credite de 37,9 miliarde de lei. Banca a acordat aproape 100.000 de împrumuturi noi clienţilor persoane fizice, IMM şi corporate.
Banca susţine că a depăşt pragul de 1 miliard de euro credite în sold ale IMM-urilor din România şi are peste 32.000 de companii mici şi mijlocii creditate.
În primul semestru din acest an creşterea organică a Băncii Transilvania a mers în paralel cu activitatea de integrare a două bănci în Grupul Financiar BT - Bancpost şi Victoriabank - având în vedere achiziţiile făcute în acest an.