Hotelul International, una din cele mai mari unităţi din Sinaia: „Pe septembrie avem deja 70% ocupare datorită evenimentelor corporate. Firmele din IT, agricultură, sectorul medical şi băncile au deja conferinţe programate“

Autor: Mirabela Tiron Postat la 23 septembrie 2024 12 afişări

Hotelul de patru stele International din Sinaia, una din cele mai mari unităţi din staţiunea montană, cu o capacitate de 180 de camere, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, a finalizat luna august cu un grad de ocupare de 85% iar pentru septembrie deja are asigurat un grad de 70% din evenimentele corporate, potrivit oficialilor.

Hotelul International, una din cele mai mari unităţi din Sinaia: „Pe septembrie avem deja 70% ocupare datorită evenimentelor corporate. Firmele din IT, agricultură, sectorul medical şi  băncile au deja conferinţe programate“

Hotelul are 180 de camere, trei restaurante şi nouă săli de conferinţă.

Hotelul de patru stele International din Sinaia, una din cele mai mari unităţi din staţiunea montană, cu o capacitate de 180 de camere, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, a finalizat luna august cu un grad de ocupare de 85% iar pentru septembrie deja are asigurat un grad de 70% din evenimentele corporate, potrivit oficialilor.

„A început foarte bine toamna, vom avea mult evenimente corporate, congrese, conferinţe în timpul săpătămânii iar pe weekend aşteptăm clienţii individuali. Băncile, companiile din IT, sectorul medical, agricultură organizează evenimente în septembrie, octombrie, noiembrie. Pe 18-21 septembrie are loc la Sinaia şi congresul de cardiologie cu 2000 de participanţi, o parte dintre aceştia ajung la noi în hotel. Sunt şi evenimente cu bugete mari şi număr mare de participanţi“, a spus pentru ZF Marius Vînătoru, directorul de marketing al hotelului International din Sinaia.

Hotelul are mai multe săli de conferinţă şi un centru  de agrement, un centru spa de 1.000 de metri pătraţi. Unitatea a trecut printr-o modernizare în 2011, când s-au investit 6 milioane de euro în renovare. Hotelul operează într-o clădire construită în 1983 iar anul trecut avea 120 de angajaţi.

Anul trecut peste jumătate din venituri au fost generate de evenimente şi segmentul de food&beverage. Cele mai active pe evenimente au fost companiile din farma, agro, IT şi domeniul bancar. Gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de 60% anul trecut. Hotelul are o capacitate de 180 de camere şi este clasificat la patru stele. Segmentul de conferinţe şi evenimente şi-a revenit anul trecut, după ce în pandemie toate evenimentele au fost anulate.

„Pentru acest an estimăm afaceri mai mari cu peste 10%, având în vedere că gradul de ocupare a fost în creştere pe lunile de vară. În august am avut 85% ocupare la hotel. Ne ajută că avem sălile de evenimente şi putem găzdui câteva sute de participanţi. Începe şi festivalul oraşului Sinaia (13-15 septembrie)“.

O cameră dublă la hotel International, cu mic dejun inclus, se rezervă cu 615 de lei pe noapte pe 16 -17 septembrie, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com, tarifele fiind însă variabile în funcţie de momentul rezervării şi de perioada aleasă pentru cazare. 

Afacerile hotelului au fost pe creştere. Compania a finalizat anul trecut cu afaceri de 41,5 milioane de lei şi a raportat un profit net de 16,2 milioane de lei, adică o marjă de profit de 39% , potrivit datelor de la mfinante.ro. Datele oficiale mai arată că afacerile hotelului s-au ridicat la circa 37,4 mil. lei în 2022, faţă de 20,7 mil. lei în 2021, potrivit mfinante.ro. Compania International a raportat un profit net semnificativ în creştere în 2022, la 17,3 mil. lei, faţă de 6,2 mil. lei anul anterior. În 2019, compania International, ce administrează hotelul a avut o cifră de afaceri de 30 milioane de lei şi un profit net de 12,7 milioane de lei, acesta fiind cel  mai bun an din turism de dinainte de pandemia Covid 19.

Cele mai multe hoteluri din Sinaia sunt clasificate la trei şi patru stele, printre unităţile de patru stele prezente se mai numără Carphatia, Rina Sinaia, hotelul Arca lui Noe, singurul hotel de cinci stele fiind Ioana Hotels.  În 2020, hotelul New Montana, unul din cele mai mari din Sinaia, a fost închis pentru renovare din cauza pandemiei.

În staţiunea Sinaia sunt 77 de structuri de cazare (hoteluri, pensiuni, altele) cu o capacitate de cazare totală de  3.700 de locuri de cazare, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.