HSBC, una dintre cele mai mari bănci din Europa, are un nou şef

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 17 iulie 2024 20 afişări

HSBC, una dintre cele mai mari bănci din Europa, are un nou şef

Gigantul bancar HSBC l-a numit pe Georges Elhedery în funcţia de director executiv, continuând tradiţia sa de a alege persoane din interiorul băncii pentru funcţii de conducere, scrie Bloomberg.

Elhedery va prelua funcţia de CEO începând cu 2 septembrie, a anunţat miercuri banca. El îl înlocuieşte pe Noel Quinn, care în aprilie şi-a anunţat decizia surprinzătoare de a se retrage de la HSBC după o carieră de peste trei decenii, din care cinci ani a fost CEO.

Georges Elhedery în vârstă de 50 de ani preia această funcţie la mai puţin de doi ani de la promovarea sa în funcţia de director financiar al băncii.

Funcţia de director general al HSBC este unul dintre cele mai importante posturi din finanţele globale, având în vedere amploarea activităţii băncii, care încorporează centre în Marea Britanie şi Hong Kong, precum şi operaţiuni majore în alte câteva ţări, inclusiv SUA, China şi Arabia Saudită.

„Sunt profund onorat de încrederea acordată pentru a conduce această mare instituţie în viitor”, a declarat Elhedery.

Numirea vine după un „proces de succesiune ordonat” condus de preşedintele Mark Tucker şi de comitetul de nominalizare şi guvernanţă corporativă

 Procesul a luat în considerare atât candidaţii interni, cât şi pe cei externi, iar Elhedery şi Nuno Matos, şeful departamentului de wealth şi personal banking, au fost consideraţi principalii înlocuitori ai lui Quinn.

Quinn va lucra alături de Elhedery pentru a asigura o tranziţie fără probleme şi va rămâne la dispoziţia grupului până la 30 aprilie anul viitor, potrivit HSBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
hsbc,
ceo,
numire,
cariera,
financiar,
sef

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.