Idee genială de afaceri: un nou tip de vin UNIC IN LUME produs in Romania de o familie din Gorj

Postat la 09 iulie 2017 11559 afişări

Idee genială de afaceri: un nou tip de vin UNIC IN LUME produs in Romania de o familie din Gorj

O familie din localitatea gorjeana Ticleni a început comercializarea unui produs unic în România: vinul de mure.

 

„E un produs in care am pus mult suflet. Totul a inceput ca un experiment. Pur si simplu gasisem o retata, am inceput sa incercam, iar surpriza a fost sa avem un produs foarte bun. Am simtit potentialul. Se foloseste aceeasi metoda ca la vinul de struguri, insa aici, la mure, fermentatia dureaza mai mult, circa 45 de zile. Momentan vom realiza circa 700 de sticle, am ajuns la forma finala. E putin uimitor si pentru mine. Am inceput in decembrie, iar in prezent vorbim deja de un investitor pentru vinul de mure”, a povestit, pentru StiriAgricole.ro, Ionel Burtea.

Tânărul, in varsta de 21 ani, student la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti administrează împreuna cu familia sa 5 hectare de mure si zmeura cultivate pe terenul bunicii si se pregateste deja sa mareasca suprafata cultivata.

„Totul a inceput acum trei ani cand ne-am decis sa cultivam pe un hectar mure si zmeura. Aveam o mica gradina, de pe vremea bunicilor, insa am hotarat ca ar fi o investitie foarte buna, in contextul in care piata aceasta este slab dezvoltata la noi, in sensul ca importam foarte mult, iar plantatiile noastre sunt mici ca suprafata. Nu am stat prea mult pe ganduri si am achizitionat butasi de la ICDP Pitesti-Maracineni. Ulterior, am marit suprafata cultivata, iar in prezent avem 5 hectare, predominant fiind murul”, a mai spus acesta.

Anul trecut, familia Burtea a reusit sa incheie un contract cu un retailer din Gorj, ceea ce a facut ca majoritatea fructelor din plantatia de la Ticleni sa ajunga pe rafturile supermarketurilor din judet.

„Am reusit sa valorificam productia de anul trecut pe baza unui contract cu un retail, ne-am bucurat sa constatam ca sunt deschisi sa lucreze cu producatorii locali. Am pus murele in caserole si aprovizionam din trei in trei zile. Tot ceea ce am castigat, am reinvestit”, a mai spus tanarul.

Pentru viitor, tanarul antreprenor isi doreste sa acceseze si fonduri europene nerambursabile, in special masura 4.1a, care ii va permite sa realizeze si o fabrica, precum si un punct de desfacere. „Este o proocare pentru mine, insa asta imi place cel mai mult. Imi dedic toata ziua acestei activitati, uneori neglijez si facultatea. Insa ceea ce imi doresc e sa vad cum aceasta afacere creste. Sunt multe oportunitati in Romania, ne trebuie mai mult curaj”, este de parere Ionel Burtea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.