Îmbuteliatorul Coca-Cola din România face o investiţie de 78 milioane de lei în extinderea depozitului din Ploieşti. „Deşi proiectul de ajutor de stat nu a fost aprobat, investiţia va fi realizată cu fonduri proprii“

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 30 aprilie 2023 377 afişări

Coca-Cola HBC România, li­de­rul pieţei de băuturi răcori­toare, investeşte 78 de milioa­ne de lei în extinderea depo­zitului automatizat High Bay din cadrul fabricii Coca-Cola HBC din Ploieşti. Pentru acest proiect, compania a aplicat pentru un ajutor de stat instituit prin HG 959/2022 (sesiunea 1.11.2022-16.12.2022), dar dosarul nu a fost aprobat.

Îmbuteliatorul Coca-Cola din România face o investiţie de 78 milioane de lei în extinderea depozitului din Ploieşti. „Deşi proiectul de ajutor de stat nu a fost aprobat, investiţia va fi realizată cu fonduri proprii“

România are printre cele mai performante scheme de ajutor de stat din Uniunea Europeană şi în permanenţă căutăm oportunităţi de finanţare pentru sprijinirea proiectelor noastre de investiţii ♦ Fabrica din Ploieşti este cea mai mare unitate a grupului din România şi din Europa de Sud-Est şi este centru regional de export.

Coca-Cola HBC România, li­de­rul pieţei de băuturi răcori­toare, investeşte 78 de milioa­ne de lei în extinderea depo­zitului automatizat High Bay din cadrul fabricii Coca-Cola HBC din Ploieşti. Pentru acest proiect, compania a aplicat pentru un ajutor de stat instituit prin HG 959/2022 (sesiunea 1.11.2022-16.12.2022), dar dosarul nu a fost aprobat.

„România are printre cele mai perfor­mante scheme de ajutor de stat din Uniu­nea Europeană şi în permanenţă căutăm opor­tunităţi de finanţare pentru spri­jini­rea pro­iectelor noastre de in­ves­ti­ţii lo­cale. Dar acest lucru nu ne influ­en­ţează politica de inves­ti­ţii. În cazul de faţă, deşi pro­iec­tul nu a fost aprobat, in­ves­tiţia va fi realizată cu fon­duri proprii“, au spus pen­tru ZF repre­zen­tan­ţii compa­ni­ei. Coca-Cola HBC are în Ro­mâ­nia trei fabrici, la Ploieşti, Timi­şoa­ra şi Vatra Dor­nei. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare din grupul Coca-Cola HBC, prezent în circa 30 de ţări.

„Extinderea depozitului automat High Bay din cadrul fabricii din Ploieşti ne va permite creşterea capacităţii de depozitare. Această investiţie în echipamente de ultimă generaţie se va reflecta într-o continuitate operaţională şi un management mult mai eficient al stocurilor, în special în sezonul de vară, când vânzările de băuturi răcoritoare şi apă cresc exponenţial, iar planurile de pro­ducţie trebuie să reflecte cererea“, au ex­plicat reprezentanţii companiei, care a­dau­gă că, în acest fel, un volum mult mai mare de livrări va fi o­perat direct din pro­priul depozit, ceea ce se traduce într-o optimiza­re a timpilor de livrare către clienţi, eficientizarea rutelor de transport, a costuri­lor, dar, cel mai important, într-o reducere a amprentei de carbon generate.

Compania se numără printre cele peste 80 de companii cărora le-a fost refuzat aju­to­rul de stat de către Ministerul Economiei, însă Coca-Cola HBC a mai accesat scheme de ajutor de stat.

De altfel, aceasta nu este singura inves­tiţie pe care grupul o face în fabrica din Plo­ieşti în această perioadă. Gigantul va fina­liza în a doua parte a anului investiţia într-o linie de decontaminare fulgi PET din fabri­ca de la Ploieşti, investiţie pentru care com­pa­nia a aplicat pentru un ajutor de stat de circa 3,5 milioane de euro. Conform ultime­lor date, valoarea totală a investiţiei este de circa 10 milioane de euro. Producătorul pro­duce preformele de PET la Ploieşti, iar linia de decontaminare a fulgilor PET va deservi în principal piaţa din România.

De altfel, în raportul anual al grupului Coca-Cola HBC, prezent în circa 30 de pieţe, se arată faptul că grupul are în con­tinuare planuri în 2023 pentru dezvoltarea ambalajelor rPET (plastic reciclat - n.red.) astfel că investiţiile totale în tehnologii de reciclare se ridică la mai bine de 45 de milioane de euro.

Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor în­registrate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distri­buie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Coca-Cola HBC activează în aproape 30 de ţări şi este controlat de Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), şi The Coca-Cola Company (21% din acţiuni), iar restul sunt acţiuni free floating.

Coca-Cola HBC România a terminat 2021 cu o cifră de afaceri de 2,76 miliarde de lei, în creştere cu 13,5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Grupul are în portofoliu sucuri aci­dulate precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, dar şi sucuri fără acid (Cappy Pulpy, Cappy Nectar), apă minerală (Dorna, Poiana Negri), ceaiuri reci (Fuzetea), băuturi energizante (Coca-Cola Energy, Burn, Monster), cafea (Costa) dar şi băuturi pe bază de plante, precum AdeZ.

De asemenea, de anul trecut grupul a început să distribuie în România şi băuturi alcoolice de la branduri de băuturi spirtoase premium, precum whiskey de la Macallan, Highland Park, Naked Grouse, The Famous Grouse şi Wild Turkey, gin de la Bulldog şi Bickens, dar şi Skyy Vodka, Brugal Rum şi Espolon Tequila, conform ultimelor date.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coca-cola,
romania,
grup,
investitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.