În sfârşit: După trei decenii omenirea are leacul pentru boala catastrofală care omoară peste 500.000 de persoane pe an

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 august 2019 80267 afişări

În sfârşit: După trei decenii omenirea are leacul pentru boala catastrofală care omoară peste 500.000 de persoane pe an

După mai mult de trei decenii de muncă şi investiţii de aproape 1 miliard de dolari, GlaxoSmithKline şi partenerii săi sunt pregătiţi să lanseze un vaccine pentru malarie, boala care se contactează de la ţânţari şi omoară aproape jumătate de milion de persoane în fiecare an, potrivit Bloomberg.

Vaccinul este dezvoltat împreună cu organizaţia non-profit PATH, iar anunţul acesta marchează un moment de referinţă în lupta omenirii cu boala. Însă, varianta actuală este un pionier în piaţa farma şi încă departe de a avea success în toate cazurile de utilizare.

Până acum, testele arată că a vindecat patru din zece cazuri în timpul testelor la care au participat copii infectaţi.bani  

Luna aceasta, companiile GlaxoSmithKline şi partenerii săi dau startul unui program pilot în Africa pentru a duce acest vaccin la scară largă, ceea ce are potenţialul de a salva zeci de mii de copii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

După ce numărul cazurilor a scăzut de la an la an, în ultima perioadă malaria pare că se întoarce. Pentru a avea totuşi un impact real, mai multe ţări ar trebi să participe cu bani pentru o acţiune de amploare.

„Mobilizarea finanţării pentru aceste probleme majore şi pentru aceste soluţii care nu vor cunoaşte o oportunitate comercială în viitor reprezintă o provocare şi va deveni o provocare şi mai mare”, spune Thomas Breuer, chief medical officer, în cadrul diviziei de vaccinuri a Glaxo.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
malarie,
investitii,
vaccin,
cazuri,
parteneri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.