India trimite "oameni-maimuţă" pentru a speria maimuţele rhesus la summitul G20

Autor: Andreea Tobias Postat la 30 august 2023 48 afişări

Oficialii indieni care se pregătesc pentru summitul G20 de săptămâna viitoare din New Delhi au angajat echipe de "oameni-maimuţă", menite să imite urletele şi ţipetele maimuţelor. Oficialii vor să descurajeze maimuţele rhesus să ronţăie din florile expuse pentru liderii mondiali.

India trimite "oameni-maimuţă" pentru a speria maimuţele rhesus la summitul G20

Primăria din New Delhi a angajat peste 30 de "monkey wallahs" sau "oameni-maimuţă", care imită urletele şi ţipetele maimuţelor din specia langur, inamicul natural al primatelor mai mici, rhesus, transmite AFP.

"Nu putem îndepărta maimuţele din habitatul lor natural, aşa că am desfăşurat o echipă de 30-40 de bărbaţi care sunt antrenaţi să sperie maimuţele", a declarat miercuri pentru AFP Satish Upadhyay, vicepreşedintele Consiliului Municipal din New Delhi.

"Vom desfăşura câte un om la hotelurile unde vor fi cazaţi delegaţii, precum şi în locurile unde a fost anunţată prezenţa maimuţelor".

Deşi sunt venerate în naţiunea majoritar hindusă, maimuţele reprezintă o ameninţare majoră, distrugând deseori grădinile, acoperişurile birourilor şi locuinţelor şi chiar atacând oamenii pentru a obţine hrană.

Zona metropolitană din Delhi, în care locuiesc aproximativ 30 de milioane de oameni, a fost implicată într-o campanie intensă de îngrijire de când India a preluat preşedinţia G20 anul trecut.

Poliţia a pregătit o semi-închidere a centrului capitalei pentru summitul din 9 şi 10 septembrie.

Dar îngrijorarea că maimuţele ar putea ataca convoaie de maşini care îi transportă pe preşedinţii şi prim-miniştrii din Grupul celor 20 de naţiuni a făcut ca oficialii să apeleze la departamentul forestier pentru un plan.

De asemenea, au fost instalate figurine în mărime naturală ale maimuţei-langur, în încercarea de a speria maimuţele.

Timp de zeci de ani, străzile din Delhi au fost patrulate de bărbaţi cu maimuţe-langur dresaţi, dar această practică a încetat atunci când un tribunal a decis că menţinerea lor în captivitate era crudă.

În alte părţi ale oraşului, paznicii folosesc prăştii şi bastoane pentru a îndepărta animalele.

Unii pun la îndoială eficienţa măsurilor „anti-maimuţe”, după ce, când se amplasa o figurină de maimuţă-langur, care reda sunete înregistrate ale animalelor, a rezistat doar trei zile înainte ca maimuţele să o rupă în bucăţi.

"De câte figurine de langur este nevoie pentru a schimba părerea unei maimuţe?", se întreabă The Times of India.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
g20,
india,
maimuţe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.