Inflaţia îi lasă pe spanioli fără una dintre cele mai emblematice reţete din bucătăria locală. Cine vrea să mai guste din celebra paella va trebui să scoată din buzunar de trei ori mai mulţi bani după ce preţul ingredientelor a sărit în aer
În februarie, spaniolii au fost nevoiţi să plătească mai mult ca niciodată pentru paella, unul dintre cele mai cunoscute cunoscute şi apreciate feluri de mâncare pe care îl poate oferi bucătăria spaniolă. Costul ingredintelor necesare a crescut cu aproape 20% faţă de anul trecut, scrie Bloomberg.
Creşterea este de peste trei ori mai mare decât nivelul inflaţiei generale cu care se confruntă economia, care s-a situat la 6%. Preţul uleiului de măsline a crescut cel mai puternic – cu 33,5% - în timp ce preţul legumelor a crescut cu 23,6%, iar orezul cu 21,2%.
Preţurile alimentelor au continuat să crească puternic chiar şi după ce guvernul a redus taxele pe produsele de bază la începutul anului.
Potrivit Ministerului Economiei, o scădere a producţiei de fructe şi legume, cauzată de vremea nefavorabilă şi cererea externă ridicată sunt de vină pentru explozia preţurilor.
Sursa foto: Hepta
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro