INS: Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 6,7% în trimestrul II
Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată a înregistrat o rată de creştere de 6,79% în trimestrul II al anului, comparativ cu trimestrul I, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.
Faţă de trimestrul I 2024, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut în toate activităţile economice.
Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au regăsit în producţia şi furnizarea de energie electrică şitermică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (19,72%), industria extractivă (17,62%), respectiv în intermedieri financiare şi asigurări (14,08%).
Cele mai mici creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au observat în hoteluri şi restaurante (1,54%), respectiv în tranzacţii imobiliare (3,82%).
Comparativ cu trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut cu 6,80%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,51%.
Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată a crescut în toate activităţile economice.
Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au regăsit în învăţământ (22,42%), hoteluri şi restaurante (21,67%), respectiv în alte activităţi de servicii (20,41%). Cel mai mici creşteri s-au înregistrat în activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (8,98%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (9,44%), respectiv în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (9,96%).
Faţă de acelaşi trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe cu forţa de muncă a crescut în trimestrul II 2024 cu 15,03%, iar componenta cheltuielilor indirecte cu 14,51%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană