Ce se întâmplă pe Wall Street? JPMorgan, cea mai puternică bancă din SUA, a desemnat un bancher să aibă grijă de juniori, după ce îngrijorările privind condiţiile de muncă pentru tinerii de pe Wall Street au atins noi recorduri

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 19 septembrie 2024 8 afişări

Ce se întâmplă pe Wall Street? JPMorgan, cea mai puternică bancă din SUA, a desemnat un bancher să aibă grijă de juniori, după ce îngrijorările privind condiţiile de muncă pentru tinerii de pe Wall Street au atins noi recorduri

JPMorgan Chase a desemnat unul dintre bancherii săi să coordoneze programul dedicat bancherilor juniori, în urma îngrijorărilor privitoare la condiţiile de muncă ale tinerilor angajaţi de pe Wall Street, scrie Financial Times.

JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite după valoarea activelor, l-a numit pe Ryland McClendon în rolul de lider global pentru analişti şi asociaţi din domeniul bancar de investiţii, conform unei note interne transmise angajaţilor la începutul acestei luni.

De-a lungul anilor, munca în sectorul bancar de investiţii a fost asociată cu săptămâni de lucru de 100 de ore şi cu stresul ridicat din timpul pregătirii ofertelor, care pot implica comisioane de zeci de milioane de dolari.

Aceste condiţii solicitante au revenit în atenţie după moartea, în luna mai, a unui bancher junior de la Bank of America, fost membru al forţelor speciale americane. Deşi cauza decesului lui Leo Lukenas III a fost un cheag de sânge, incidentul a declanşat o nouă mobilizare a bancherilor aflaţi la început de carieră, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Într-un eveniment organizat după moartea lui Lukenas, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a menţionat această „moarte tragică” şi a afirmat că banca evaluează lecţiile ce pot fi învăţate din această situaţie.

Recent, JPMorgan a impus o limită de 80 de ore pe săptămână pentru bancherii juniori, deşi această regulă nu se aplică atunci când aceştia lucrează la tranzacţii importante, potrivit unei surse familiare cu situaţia.

McClendon lucrează la JPMorgan de aproape 14 ani, ocupând recent funcţia de şef al departamentului de talente şi dezvoltare profesională al băncii.

De-a lungul timpului, au fost întreprinse mai multe iniţiative pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în acest sector. Printre motivele care au declanşat aceste iniţiative se numără moartea unui stagiar al Bank of America Merrill Lynch din Londra, în 2013.

Deşi mulţi bancheri seniori susţin că mediul de lucru s-a îmbunătăţit de-a lungul anilor, cererile pentru menţinerea unor condiţii mai uşoare de lucru pot intra în conflict cu aşteptările clienţilor, care justifică comisioanele mari plătite băncilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.