Inteligenţa artificială creează coloşi: Profiturile TSMC, gigantul taiwanez care produce chip-uri pentru iPhone-uri, au crescut cu 54% după boom-ului AI

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 octombrie 2024 23 afişări

Inteligenţa artificială creează coloşi: Profiturile TSMC, gigantul taiwanez care produce chip-uri pentru iPhone-uri, au crescut cu 54% după boom-ului AI

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co a raportat joi un salt de 54% în profitul net pentru al treilea trimestru, pe măsură ce boom-ul cipurilor, determinat de cererea de servere de inteligenţă artificială, se accelerează.

Cel mai mare producător de semiconductori din lume a declarat că venitul net a fost de 325,26 miliarde NT$ (10,1 miliarde $) în cele trei luni până la 30 septembrie, în creştere de la 211 miliarde NT$ în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ritmul de creştere a câştigurilor de la an la an s-a accelerat faţă de trimestrul precedent, deoarece veniturile TSMC au depăşit previziunile sale de acum trei luni.

Compania produce cipuri pentru mai mult de 500 de companii, inclusiv cele mai recente procesoare AI ale Nvidia şi cipurile iPhone ale Apple.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cipuri,
accelerare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.