Inundaţii în judeţul Galaţi. Pompierii din Botoşani şi jandarmii gălăţeni au dăruit jucării copiilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2024 9 afişări

Inundaţii în judeţul Galaţi. Pompierii din Botoşani şi jandarmii gălăţeni au dăruit jucării copiilor

Pompierii din Botoşani şi jandarmii gălăţeni au dăruit jucării copiilor din comuna gălăţeană Slobozia Conachi, afectată de inundaţii. Pe lângă mâncare, apă şi îmbrăcăminte au nevoie de gesturi care să-i ajute să uite clipele trecute şi să-i facă să se simtă în siguranţă, a fost mesajul salvatorilor.

Pompierii de Botoşani au dăruit jucării deoarece „copiii sunt poate cei mai afectaţi de ceea ce se întâmplă în localităţile lovite de inundaţii”.

„Ei văd şi simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiţi să îşi părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt puternici şi speră să treacă mai repede această perioadă, să nu mai vadă doar noroi şi mormane de gunoaie în locurile în care până odinioară se jucau”, au relatat pompierii din nordul Moldovei, veniţi să-i ajute pe gălăţeni.

Pompierii au decis să le ofere copiilor jucării.

„Mai mult decât mâncare, apă, îmbrăcăminte şi cazare, au nevoie de acele gesturi care să îi ajute să uite clipele trăite pe timpul şi după inundaţii, să se simtă în siguranţă. O îmbrăţişare, un zâmbet, o strângere de mână, o jucărie şi ceva dulce - toate le-au făcut, astăzi, ziua mai frumoasă. Le-au primit în dar de la pompierii botoşăneni. Lor le-au fost oferite de o colegă care ieri şi-a sărbătorit ziua de naştere şi a vrut să dăruiască la rândul său bucurie. Şi ce poate fi mai emoţionant decât un copil care se agaţă de gâtul tău şi se simte, dintr-o dată, puternic?”, au transmis pompierii din Botoşani.

Un gest asemănător au făcut şi jandarmii gălăţeni. Ei au dus jucării unei familii cu mai mulţi copii tot din Slobozia Conachi.

„Între Rebeca şi Mihaela, colega noastră, s-a legat o frumoasă prietenie încă din primele momente în care s-au văzut. S-au întâlnit in sala de sport a şcolii din comuna Slobozia Conachi, locul unde Rebeca şi familia ei fuseseră mutaţi provizoriu, după inundaţiile din 14 şi 15 septembrie. Nu era zi în care Rebeca şi fraţii ei să nu o caute pe Mihaela. Atunci, colega noastră le-a promis că le va aduce jucăriile pe care şi le doresc şi aşa a fost. Ne-am mobilizat toţi jandarmii din Galaţi şi astăzi am fost în locul în care familia a fost mutată, până ce locuinţa va fi curăţată de mâl, putând fi astfel locuită. Printr-un mic gest, astăzi le-am adus unor fraţi un strop de bucurie”, a transmis Jandarmeria Galaţi.

Aproximativ 750 de gospodării din comuna gălăţeană Costache Negri au fost grav afectate de inundaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
jucării,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.