Italia şi FMI acuză că interesele egoiste ale băncilor au dus la apariţia şi persistenţa crizei, iar băncile se plâng că „sunt atacate“
Directorul general al FMI Christine Lagarde şi premierul italian Mario Monti au redeschis la Forumul Economic Mondial de la Davos o rană mai veche care macină imaginea politicului şi a businessului mondial, în special pe cea a lumii financiare, acuzând interesele egosite care au declanşat crizele şi impiedică reformele.
Pentru a-şi spăla imaginea în faţa publicului, o bancă britanică, Barclays, recunoaşte: "Am fost prea agresivi şi prea egoişti. Industria a greşit, câteodată". Altele se plâng că sunt "atacate". "Câteodată rezistenţa intereselor companiilor este camuflată în spatele ideilor obişnuite. Interese corporatiste egoiste pot fi găsite peste tot în UE", a declarat Monti, acuzând că pentru a-şi promova interesele, companiile blochează reformele într-o Europă măcinată de criză. Tehnocrat şi fost comisar UE, Monti a preluat conducerea guvernului italian în 2011 pentru a scoate Italia din turbulenţele în care a intrat pe pieţele financiare din cauza politicilor ezitante şi ambigue ale fostului premier Silvio Berlusconi, condamnat pentru fraudă, scrie EUobserver. Reformele dureroase de peste tot în Europa pot fi acceptate de populaţie dacă aceasta vede justiţie şi corectitudine în locul indulgenţei arătate faţă de cei bogaţi şi cei privilegiaţi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro