Iulian Dascălu ia 72 mil. euro de la Banca Mondială pentru a dezvolta Palas Campus în Iaşi, o clădire eficientă energetic unde gigantul Amazon va avea o prezenţă majoritară
Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding, dezvoltator imobiliar controlat de Iulian Dascălu, a obţinut o finanţare de 72 mil. euro de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic în Iaşi, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, care va fi ocupată de companii din IT&C.
Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding, dezvoltator imobiliar controlat de Iulian Dascălu, a obţinut o finanţare de 72 mil. euro de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic în Iaşi, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, care va fi ocupată de companii din IT&C.
Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii româneşti.
„Obţinerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă şi a politicilor operaţionale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce priveşte investiţiile internaţionale”, spune Iulian Dascălu, preşedinte Iulius Holding.
Noul complex va primi din partea IFC certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelenţă în proiectare pentru o eficienţă crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puţin 20% mai puţină energie şi mai puţină apă decât clădirile obişnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.
„Suntem foarte mulţumiţi de parteneriatul cu Iulius Holding căruia îi oferim asistenţă pentru a construi la Iaşi un complex de birouri ecologic, eficient din punct de vedere energetic şi certificat EDGE. Această operaţiune vine să sprijine obiectivele strategice ale României de a atrage investiţii în locuri de muncă capabile să valorifice competenţe digitale, de a încuraja dezvoltarea regională şi de a funcţiona în cadrul tranziţiei verzi”, adaugă Wiebke Schloemer, Director IFC pentru Europa şi Asia Centrală.
Până în prezent, IFC a investit 5,4 miliarde dolari în clădiri verzi de pe întregul mapamond, iar în cadrul programului EDGE au fost realizate economii de peste 220.000 tone de dioxid de carbon la nivelul a numeroase clădiri comerciale şi rezidenţiale. Sistemul de certificare EDGE dezvoltat de către IFC ajută dezvoltatorii de proiecte imobiliare să construiască în mod ecologic, uşor, rapid şi cu costuri rezonabile. Programul este susţint în mod generos de Austria, Canada, Danemarca, Programul de asistenţă managerială din sectorul energetic (ESMAP), Uniunea Europeană, Finlanda, Facilitatea Globală de Mediu (GEF), Ungaria, Japonia, Elveţia şi Marea Britanie.
Palas Campus este cel mai amplu proiect care se desfăşoară la Iaşi în această perioadă, investiţia totală fiind estimată la 120 de milioane de euro. Complexul va avea funcţiuni multiple, constând în componenta office clasa A, spaţii de coworking în aer liber, dar şi un food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical şi o zonă de servicii destinată producătorilor locali.
Amazon va avea o prezenţă majoritară în Palas Campus, sediul din Iaşi urmând să fie unul dintre cele mai puternice centre din Europa ale companiei americane.
Grupul Iulius deţine proiectele mixte Palas din Iaşi şi Iulius Town din Timişoara, dar şi mallurile sub brandul Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava şi câteva clădiri de birouri. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro