J D Vance, omul lui Trump pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA, proclamă „America pe primul loc”: Senatorul de Ohio declară război companiilor şi muncitorilor străini, promiţând sprijin total pentru americani

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 18 iulie 2024 34 afişări

J D Vance, omul lui Trump pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA, proclamă „America pe primul loc”: Senatorul de Ohio declară război companiilor şi muncitorilor străini, promiţând sprijin total pentru americani

JD Vance, s-a dezlănţuit miercuri seară într-un discurs împotriva  Wall Street şi a corporaţiilor, folosind populismul economic ca principal instrument pentru a aduna americanii în jurul Partidului Republican şi pentru a-l putea readuce pe Donald Trump la Casa Albă, scrie FT.

 „Am terminat, doamnelor şi domnilor, cu servirea celor de pe Wall Street. Avem nevoie de un lider care să nu se vândă multinaţionalelor.Toată atenţia noastră se va concentra pe cei care muncesc. Am terminat cu importul de muncitori străini. Vom lupta alături de cetăţenii americani pentru locuri de muncă mai bune şi mai bine plătite” a declarat Vance.

Senatorul de Ohio, în vârstă de 39 de ani, s-a bazat foarte mult în discursul său pe propria copilărie şi adolescenţă marcate de sărăcie pentru a ataca Wall Street şi elitele, prezentând mişcarea MAGA a lui Trump drept salvarea famiilor de muncitori americani.

În discursul susţinut în cea de-a treia seară a Convenţiei republicane din Milwaukee, Vance ia acuzat pe democraţi că elitele aflate în slujba afacerilor globale, iar pe republicani drept partidul comunităţilor „uitate” ale Americii şi al muncitorilor americani.

Atacurile lui Vance la adresa marilor companii au venit în ciuda faptului că scurta sa carieră politică a fost susţinută de unii dintre cei mai bogaţi oameni din SUA, inclusiv de miliardarul libertarian Peter Thiel.

Vance, care ar putea fi unul dintre cei mai tineri vicepreşedinţi din istoria SUA, a stârnit aplauze puternice  din partea mulţimii atunci când a prezentat planurile de schimbare ale partidului republican din era Trump, de la liberul schimb şi politica externă intervenţionistă,  către protecţionism şi izolaţionism.

Alegerea lui Vance de către Trump a provocat îngrijorare în întreaga Europă , având în vedere opoziţia sa faţă de sprijinirea Ucrainei de către SUA. Miercuri seara, el a reluat criticile lui Trump la adresa NATO şi reticenţa de a implica armata americană în conflicte externe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americani,
muncitori,
sua,
america,
companii,
ohio,
senator

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.