Japonia se pregăteşte de o schimbare de paradigmă: Acţiunile mai multor companii au crescut puternic luni la Tokyo, după anunţul unui plan de 42 de miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă producătorul de piese auto Toyota Industries, alimentând speranţele privind o reformă mai amplă a peisajului corporativ din Japonia
Acţiunile mai multor companii au crescut puternic luni la Tokyo, după anunţul unui plan de 42 de miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă producătorul de piese auto Toyota Industries, alimentând speranţele privind o reformă mai amplă a peisajului corporativ din Japonia, scrie FT.
Akio Toyoda, nepotul fondatorului Toyota, conduce propunerea de răscumpărare, potrivit unor persoane apropiate discuţiilor, ceea ce a determinat creşteri spectaculoase ale acţiunilor altor companii asociate cu producătorul auto.
Investitorii pariază acum pe subsidiare şi afiliaţi despre care cred că ar putea fi, la rândul lor, supuse presiunilor pentru a-şi schimba structura de proprietate în anii următori. Acţiunile Aichi Steel au crescut cu 16%, iar alte companii precum Daihatsu Diesel, Toyoda Gosei şi Aisin au înregistrat creşteri între 3% şi 6%.
Mişcările de luni de pe piaţa din Tokyo reflectă speculaţiile că şi conducerile altor mari grupuri industriale ar putea accelera discuţiile privind posibile achiziţii sau retrageri de la bursă ale subsidiarelor listate. Acţiunile Sumitomo Densetsu, deţinute în proporţie de 50% de Sumitomo Electric, au crescut cu 9,2%.
Acţiunile Toyota Industries în sine se pregăteau pentru cea mai mare creştere zilnică din istorie, după ce cererea de cumpărare a fost atât de intensă încât titlurile au rămas netranzacţionate luni dimineaţă, din cauza unui val de ordine de cumpărare.
Știu pe ce lume trăiesc
Ești de acord ca, prin lege, să se înființeze funcția publică Avocatul Copilului?
Traderii au declarat că, atunci când acţiunile vor începe efectiv să fie tranzacţionate, este de aşteptat să urce cu limita maximă de 23% faţă de preţul de închidere de vineri.
Interesul masiv de cumpărare a urmat confirmării de către Toyota Motor — cel mai mare producător auto din lume — că explorează participarea la o răscumpărare a subsidiarei Toyota Industries, în care deţine un pachet de 40% şi care, vineri, avea o capitalizare bursieră echivalentă cu 30 de miliarde de dolari.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro