Judeţul din România unde NIMENI nu mai VREA SĂ CUMPERE case, apartamente sau terenuri deşi aici sunt cele mai ieftine
În luna septembrie 2017, numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, a fost de 57.778. Cele mai multe imobile au fost vândute în Bucureşti – 9.352. Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole, în primele nouă luni ale acestui an, sunt Timiş – 6.377, Dolj – 5.343 şi Arad – 5.185.
Judeţul Caraş-Severin se remarcă şi la un alt capitol. Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în perioada ianuarie – septembrie 2017, a fost de 181.047. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, în luna septembrie, în Bucureşti – 5.317, Bihor – 2.154 şi Ilfov – 1.591. La polul opus, se află judeţele Caraş-Severin – 40, Sălaj – 55 Harghita – 69 şi Covasna – 60.
Faptul că numărul de tranzacţii imobiliare din judeţ este foarte mic ar putea putea fi explicat nu doar prin interesul scăzut pentru proprietăţile din Caraş-Severin, ci şi prin preţurile prea mari, incorecte faţă de raportul cerere/ofertă specific pieţei, solicitate de cei ce ar vrea să vândă. Pe de altă parte, numărul scăzut de ipotecări înregistrate în acest an ar putea denota o altă realitate sumbră: în Caraş-Severin, nu mai ai nici măcar ce ipoteca! Ipotecările s-au făcut aici demult! Sau, poate, cărăşenii au învăţat din greşelile trecutului. Şi aleg să nu-şi mai pună gaj proprietatea, pentru un pumn de galbeni, scrie expressdebanat.ro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro