Jurnalul lui Alexei Navalnîi arată umilinţele şi lupta sa din închisoare înainte să moară

Postat la 13 octombrie 2024 64 afişări

Jurnalul lui Alexei Navalnîi arată umilinţele şi lupta sa din închisoare înainte să moară

Alexei Navalny a fost umilit de gardienii închisorii, care au încercat să submineze greva sa foamei prin ascunderea dulciurilor în buzunare. În ciuda condiţiilor inumane, el a continuat să protesteze pentru drepturi şi tratament medical.

Navalnîi a murit în februarie 2024, lăsând o moştenire de rezistenţă împotriva opresiunii.

Fostul lider al opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost subiectul unor dezvăluiri cutremurătoare în jurnalele sale din închisoare, care evidenţiază umilinţele şi torturile la care a fost supus de către gardienii ruşi. Aceştia au încercat să submineze greva sa foamei, ascunzând dulciuri în buzunarele sale, o tactică menită să-l descurajeze şi să-l facă să renunţe la protestul său. Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a supravieţuit unei tentative de asasinat cu Novichok în 2020, dar a fost ulterior arestat şi închis în Rusia, unde a petrecut un timp considerabil în condiţii inumane, scrie The Independent.

În jurnalele sale, Navalnîi a relatat cum a ales să-şi protesteze situaţia, începând o grevă a foamei de 24 de zile pentru a cere accesul la tratament medical adecvat. El a scris despre experienţele sale din timpul acestei greve, menţionând cum gardienii, în încercarea de a-l descuraja, l-au forţat să meargă la cantină şi să stea la o masă cu mâncarea, în timp ce el refuza să consume orice. De asemenea, a descoperit că dulciurile erau plantate în buzunarele sale, ceea ce a dus la o stare de frustrare şi umilinţă extremă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchisoare,
lupta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.