Klaus Iohannis, somat să îi retragă decoraţia lui Aurelian Bădulescu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 septembrie 2024 10 afişări

Ana Ciceală, consilier municipal în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, „în numele femeilor din România care au suferit umilinţe, denigrări, atacuri la demnitatea umană”, să îi retragă decoraţia lui Aurelian Bădulescu.

Klaus Iohannis, somat să îi retragă decoraţia lui Aurelian Bădulescu

„Sunt Ana Ciceală, consilieră municipală în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Sunt una dintre consilierele care de-a lungul timpului a fost insultată, jignită, ameninţată în cel mai grobian mod cu putinţă de Aurelian Bădulescu, care pentru o lungă perioadă de timp a fost viceprimarul Capitalei, omul de încredere al Gabrielei Firea. L-am acţionat în judecată pe Aurelian Bădulescu, alături de colegele mele care au fost ţintele aceloraşi tipuri de atacuri şi două instanţe din România au constatat definitiv că ne-au fost încălcate drepturile la onoare, demnitate şi imagine, drepturi nepatrimoniale ştirbite de către Bădulescu, în calitate de pârât, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase la adresa noastră”, se arată în scrisoarea deschisă.

Ea publică o serie de cuvinte „de o violenţă contra femeilor rar întâlnită în spaţiul public adresate de Aurelian Bădulescu” ei şi altor colege consiliere municipale, toate în şedinţe publice ale Consiliului General din ultimii 6 ani, părintre care „Am auzit că ai lucrat in Anglia ca barman şi ai fost prostituată”, „Când am consumat toate elementele de discuţie cu numita Ciceală, parte a filmului de scurtmetraj USR, a trebuit sa umblu la registrul popular de înjurături”, „Cât de jigodie să fii, mă Ciceală?!......de ce râzi asa, de râs eşti tu... Cât de animal poţi să fii, mă?! ...daca mai mişti din mâna aia aşa, ţi-o bag în fund pân’ la cot...” şi „Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Te rog eu frumos, lasă-mă în pace. Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură. Du-te şi pregăteşte-te de naşterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii”.

„Duminică aţi acordat Ordinul de Merit în grad de cavaler, asimilat gradului de sublocotenent, lui Aurelian Bădulescu. Nu aş fi considerat în vreun fel necesar să readuc şi reproduc în spaţiul public aceste cuvinte oribile adresate unor femei la locul de muncă, investite cu încredere publică de reprezentare de către cetăţeni în forul legislativ bucureştean, dacă nu aflam de acest de decret emis de dvoastră. Domnule preşedinte Klaus Iohannis, în 2014, în timpul campaniei electorale, am simţit umilinţa la care a fost supusă doamna Carmen Iohannis prin afirmaţiile făcute de Gabriela Firea, acuzându-vă că nu sunteţi bun pentru funcţia publică pentru că nu aveţi copii. Împreună cu milioane de femei din România am considerat acea declaraţie ca fiind jignitoare la adresa tuturor femeilor care deţin o funcţie publică, care au o viaţă profesională de succes, dar care din diferite motive nu au copii”, adaugă Ciceală.

Ea îi cere lui Iohannis ca, „în numele femeilor din România care au suferit umilinţe, denigrări, atacuri la demnitatea umană, recunoscute sau nu în instanţă, a femeilor care sunt victimele violenţelor şi a abuzurilor, a tinerelor fete care îşi doresc o viaţă normală, să se simtă respectate şi protejate în România”, să reanalizeze motivele care au stat la baza acordării acestei distincţii lui Aurelian Bădulescu şi să i-o retragă conform legii, punând în aplicare art.51, alin. b) din legea 29/2000 privind privind sistemul naţional de decoraţii al României.

Klaus Iohannis i-a oferit, săptămâna trecută, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Aurelian Bădulescu, consilier de conturi la Curtea de Conturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciceală,
bădulescu,
iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.