Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă: Gretchen Whitmer şi Gavin Newsom se numără printre candidaţii susţinuţi de marii donatori ai democraţilor pentru a-l înlătura pe actualul preşedinte din cursa pentru alegerile din noiembrie

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 05 iulie 2024 117 afişări

Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă: Gretchen Whitmer şi Gavin Newsom se numără printre candidaţii susţinuţi de marii donatori ai democraţilor pentru a-l înlătura pe actualul preşedinte din cursa pentru alegerile din noiembrie

Donatorii democraţi au făcut din Gretchen Whitmer şi Gavin Newsom candidaţii lor preferaţi pentru a-l înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump, au declarat mai multe persoane familiarizate cu problema în cauză, scrie Financial Times.

Concentrarea donatorilor asupra guvernatorului de Michigan, Whitmer, şi a guvernatorului de California, Newsom, reflectă frustrarea tot mai profundă a agenţilor şi susţinătorilor democraţi în legătură cu impasul privind viitorul lui Biden.

Donatorii rămân îngrijoraţi de starea lui Biden şi de sondajele sale de la dezbaterea dezastruoasă cu Trump de săptămâna trecută, afirmând că campania preşedintelui nu face decât să amâne o luptă inevitabilă pentru succesiune, cu patru luni înainte de alegerile generale din noiembrie.

„Candidatura lui Biden este condamnată", a declarat un donator apropiat de preşedinte.

„Sunt cel mai mare fan al lui Joe, este un funcţionar public admirabil, dar este condamnat... trebuie să începem să ne concentrăm pe ceea ce urmează."

Vicepreşedintele Kamala Harris se numără, de asemenea, printre candidaţii care l-ar putea înlocui pe Biden, potrivit mai multor donatori democraţi.

Marile personalităţi ale partidului, inclusiv democratul Chuck Schumer şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au purtat, de asemenea, discuţii de criză cu marii donatori pentru a le evalua starea de spirit după dezbatere, au declarat donatorii şi finanţatorii.

„Începe să se vadă multă frustrare în rândul donatorilor. Presiunea creşte considerabil pentru a putea găsi un contracandidat puternic împotriva lui Trump", a declarat un finanţator din New York.

Whitmer şi Newsom s-au alăturat altor guvernatori care s-au întâlnit miercuri cu Biden pentru o serie de discuţii de urgenţă la Casa Albă, la mai puţin de o săptămână după ce prestaţia sa ezitantă la dezbatere a stârnit apeluri imediate pentru înlocuirea sa din lista democraţilor.

Ambii guvernatori şi-au reiterat ulterior sprijinul pentru campania de realegere a preşedintelui - dar donatorii şi finanţatorii lor lucrează în spatele uşilor închise pentru a-i sprijini în cazul în care ar intra în cursa pentru Casa Albă, au declarat mai multe persoane familiarizate cu această chestiune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.