Larry Fink, şeful BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se pregăteşte să facă pasul în spate. Oficialul caută un moştenitor pentru tronul gigantului de 10 mii mld. dolari, după ce nu de mult se revolta împotriva pensionării
Larry Fink, directorul executiv al celui mai mare fond de investiţii din lume, se pregăteşte să se retragă. Deşi nu de mult protesta împotriva pensionării, acum şeful BlackRock a început să se gândească la succesiune şi caută un înlocuitor care să conducă imperiul de investiţii evaluat la 10 mii mld. dolari, scrie FT.
El a declarat investitorilor că nu există „nicio prioritate mai mare” decât să formeze o echipă care să îi înlocuiască pe el şi pe Rob Kapito, preşedintele BlackRock. Potrivit unor surse din interiorul companiei, există patru candidaţi clari pentru poziţiile de vârf.
Lista succesorilor îi include pe Rob Goldstein, COO, Rachel Lord, Head of International Business, Raj Rao, President of Global Infrastructure Partners şi Martin Small, CFO.
În ciuda discursului privind retragerea, Fink nu dă totuşi niciun semn clar că se pregăteşte să iasă de pe scena BlackRock. În ultimele şapte luni, el a călătorit în 14 ţări şi a condus două tranzacţii în valoare totală de aproape 16 miliarde de dolari, care au împins BlackRock şi mai mult pe pieţele private, un domeniu pe care firma l-a urmărit pentru o creştere strategică.
Cu toate acestea plecările recente ale mai multor directori de rangul doi şi trei pentru a conduce administratori de active rivali, o achiziţie substanţială şi o reorganizare în ianuarie pe care Fink a descris-o ca fiind „transformaţională” au sporit anxietatea pe plan intern şi în rândul investitorilor cu privire la viitorul administratorului de fonduri de 10,6 miliarde de dolari.
Achiziţia Global Infrastructure Partners va spori incertitudinea prin adăugarea unui nou membru puternic în consiliul de administraţie, în persoana lui Adebayo Ogunlesi, directorul general al GIP, alături de noi acţionari şi noi talente în eşaloanele superioare ale firmei.
Tranzacţia în valoare de 12,5 miliarde de dolari, împreună cu achiziţionarea firmei de date Preqin în valoare de 2,55 miliarde de lire sterline, urmăreşte să facă din BlackRock un jucător de prim rang pe pieţele private.
Aceast plan ambiţios ar putea dura ani de zile până să se materializeze, ceea ce înseamnă că Fink şi consiliul de administraţie trebuie să aloce cu grija responsabilităţi celor ce fac parte din următoarea generaţie de lideri BlackRock.
Conducerea BlackRock este importantă nu doar pentru investitorii săi şi cei aproape 20 000 de angajaţi, ci şi la nivel global.
În calitate de cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock influenţează modul în care sunt conduse mii de companii şi contribuie la dirijarea unor investiţii de trilioane de dolari.
În ciuda incertitudinilor, Larry Fink a insistat că pensionarea sa va avea loc, iar BlackRock este pe drumul cel bun.
„Când voi considera că următoarea generaţie este gata, atunci mă voi retrage”, a spus şeful BlackRock.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro