Larry Fink, şeful celui mai mare manager de active din lume: Următoarele 1.000 de start-uri de un miliard de dolari vor veni din industria tehnologiei climatice
Larry Fink, CEO-ul şi preşedintele BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, vede soluţionarea schimbărilor climatice drept un uriaş potenţial pentru noile businessuri, notează CNBC.
„După părerea mea, următorii 1.000 de unicorni (startup-uri evaluate la un miliard de dolari – n.r.) nu vor fi motoare de căutare, nici companii media, ci afaceri care dezvoltă hidrogen verde, agricultură verde şi ciment verde”, a declarat Fink în timpul unui summit din Arabia Saudită.
Schimbările climatice constituie o oportunitate de business, argumentează Fink, întrucât rezolvarea problemelor va forţa reinventarea absolut fiecărui segment prezent în industrie.
„Atingerea unui nivel de zero emisii de carbon până în 2050 va avea nevoie de o revoluţie cu privire la tot ceea ce consumăm şi producem. Procesele de creare de combustibili, alimente şi materiale de construcţii trebuie să fie reinventate. Iar acest lucru va implica o cantitate imensă de investiţii, ingeniozitate şi inovaţie.”
Fink a subliniat îndelung importanţa sustenabilităţii în situaţiile când trebuie luate decizii financiare, afirmând recent că a observat o cerere tot mai mare din partea investitorilor care plănuiesc să îşi plaseze banii asupra tehnologiilor climatice.
Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială „trebuie să joace un rol crucial” în acest sens şi să se asigure că banii sunt investiţi în mod constant în tehnologiile verzi din ţările în curs de dezvoltare, adaugă CEO-ul.
„Investiţiile în proiecte privind reducerea nivelului de carbon din pieţele emergente trebuie să ajungă la un trilion de dolari pe an, de şase ori peste numărul actual al investiţiilor (...) În mod special, companiile axate pe hidrocarburi sunt în prima linie de dezvoltare a metodelor de capturare şi stocare a carbonului, care vor juca un rol major în eliminarea emisiilor de carbon”, spune Fink.
Separat, preşedintele Institutului Internaţional de Finanţe, Tim Adams, a declarat zilele trecute că trendul ESG (environmental, social governance) va crea inevitabil active care îşi vor depăşi valoarea fundamentală, provocând o nouă bulă financiară, în mod similar cu industria crypto.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro