Legendele României: obiectivele turistice cu cele mai stranii mituri - GALERIE FOTO

Postat la 10 februarie 2017 509 afişări

Principalele atracţii turistice din România au atras dintotdeauna călătorii din cele patru colţuri ale lumii, dar nu toată lumea este familiarizată cu legendele sinistre ţesute în jurul acestor locuri. Mituri fantastice cu îndrăgostiţi, uriaşi, zmei, urşi şi comori nemaivăzute înconjoară aceste obiective turistice dându-le o notă de mister. Iată care sunt cele mai interesante legende despre atracţiile turistice din Romania.

Legendele României: obiectivele turistice cu cele mai stranii mituri - GALERIE FOTO

Castelul Corvinilor

Considerat drept unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Castelul Crovinilor are şi o mulţime de legende ce amplifică atmosfera fascinantă a acestei fortăreţe medievale. Cea mai populară legendă despre Castelul Corvinilor se referă la corbul cu inel în cioc care se află pe blazonul familiei. Se spune că Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, cu o tânără din Ţara Haţegului. Regele Ungariei îi dă de soţ tinerei unul dintre vitejii săi, Voicu, dar şi un inel pentru viitorul copil, care îl va ajuta să fie recunoscut la curtea regală.

Când Ioan creşte, familia porneşte spre curtea regală, dar, în timpul unui popas, un corb atras de strălucirea inelului, fură bijuteria. Micul Ioan omoară corbul cu o săgeată şi recuperează inelul. Auzind păţania, regele este impresionat şi decide ca simbolul familiei să fie un corb cu un inel în cioc.

Lacul fără fund

 

Lacul fără fund din Munţii Şureanu este subiectul a o sumedenie de legende fascinante cu balauri şi comori. Localnicii evită să facă baie în acest lac, deoarece se spune că pe fundul său trăieşte un balaur care te trage la fund şi te omoară dacă îndrăzneşti să intri în apă. Lacul fără fund este cunoscut şi sub numele de Lacul Vulturilor, pentru că aici se spune că vulturii veneau să-şi înveţe puii să zboare.

De asemena, se mai crede că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, localnicii au construit un drum pe sub lac pentru a păcăli armata germană, iar tancurile care au intrat în apă nu au mai ieşit. Oameni care trăiau în localităţile din jur îşi aruncau comorile în Lacul fără fund de frica tătarilor, dar nu au mai reuşit să le recupereze, după ce cotropitorii au trecut.

Cascada Răchiţele

Cascada Răchiţele, cunoscută şi sub numele de Cascada Vălul Miresei, are o poveste cel puţin la fel de fascinantă ca restul legendelor de pe această listă. Se spune că numele cascadei provine de la o mireasă care, în urmă cu mulţi ani, a trecut prin acest loc şi a căzut de pe stânci, iar voalul ei a rămas agăţat de pietre. Nuntaşii care s-au oprit la locul tragediei au început să plângă, iar lacrimile lor au format cascada, care azi se numeşte Răchiţele.

Peştera Ialomiţei

Peştera Ialomiţei este cea mai cunoscută din Munţii Bucegi, fiind un adevărat loc de pelerinaj pentru credincioşii care vor să viziteze mănăstirea cu acelaşi nume aflată la intrare în cavernă. Legendele spun că această peşteră se întinde pe o suprafaţă mult mai mare şi poţi merge zile întregi prin tunelurile şi galeriile ei. Se mai spune că în Peştera Ialomiţei se află un bolovan dăruit de însuşi Zamolxe, iar dacă îl atingi, dorinţele ţi se vor îndeplini. În Grota Pustnicului, în apropiere de peşteră, pe o stâncă plată, se strânge apă din condens, despre care localnicii spun că are puteri tămăduitoare.

Mănăstirea rupestră Şinca Veche, judeţul Braşov

La 45 de kilometri de Braşov se află unele dintre cele mai vechi monumente feudale româneşti, un complex monahal denumit după localitatea Şinca Veche, aflată la 3 kilometri. Această clădire simplă este cunoscută de localnici sub mai multe nume, inclusiv „Templul Ursitelor”, „Templul Dorinţelor”, „Mănăstirea Săpată în Stâncă” sau „Templul Extratereştrilor”.

Legendele despre Templul de la Şinca Veche datează din cele mai vechi timpuri, mai ales că nu se cunoaşte exact originea acestui lăcaş de cult. Se spune că atunci când te aşezi sub turnul conic al templului şi îţi pui o dorinţă, ţi se va îndeplini, dacă ai inima curată şi eşti plin de credinţă. De asemenea, nisipul fin din interiorul templului conţine cristale de siliciu şi cuarţ, care, spun localnicii, sunt folosite pentru a comunica cu civilizaţii extraterestre.

Cititi mai multe pe www.identitatea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.