Lista Medicamentelor Mediately, prima aplicaţie registru de medicamente din România dedicată profesioniştilor din domeniul sănătăţii
Mediately, lider regional în furnizarea de soluţii e-health, anunţă lansarea aplicaţiei sale Lista Medicamentelor, un instrument indispensabil în activitatea zilnică a profesioniştilor din domeniul sănătăţii, care oferă acces rapid la cele mai cuprinzătoare informaţii despre peste 7.700 de medicamente disponibile în România, precum şi instrumente de diagnosticare şi calculatoare de dozare.
Este dificil să ţii pasul cu cantitatea mare de informaţii din ziua de azi, mai ales când vine vorba de noutăţi medicale şi farmaceutice. Acum, mai mult decât oricând, valoarea informaţiei rezidă nu numai în conţinutul ei, ci şi în viteza cu care ajunge la noi. Prin urmare, am dezvoltat aplicaţia Lista Medicamentelor, o aplicaţie extrem de intuitivă şi uşor de utilizat, care pune la dispoziţia profesioniştilor din domeniul sănătăţii instrumente valoroase pentru facilitarea deciziilor clinice, oferind acurateţe şi eficienţă sporite în activitatea zilnică ", spune Blaž Triglav, CEO Mediately.
Baza de date poate fi accesată atât online, cât şi offline, şi permite utilizatorilor să caute medicamentele după nume sau substanţa activă. Informaţiile pentru fiecare medicament din baza de date includ detalii cum ar fi: substanţa activă, compoziţia, forma farmaceutică, clasa, nivelul de rambursare, modul de ambalare şi preţul, clasificarea ATC (clasificarea anatomică, terapeutică şi chimică a medicamentelor) şi variante corespondente. De asemenea, sunt disponibile informaţii importante din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP), cum ar fi: indicaţii, contraindicaţii, interacţiuni, efecte secundare, supradozaj. Pentru ca utilizatorii să poată descărca RCP-ul complet, disponibil în format PDF, este necesară conexiunea la internet
Utilizatorii înregistraţi primesc, de asemenea, acces la ICD-10, Clasificarea internaţională a bolilor şi problemelor de sănătate conexe, clasificare realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Mai mult, aplicaţia oferă acces şi la instrumente dedicate şi calculatoare de dozare, precum Indexul Masei Corporale (BMI), Scorul Child-Pugh (utilizat pentru estimarea prognosticului unei boli hepatice cronice care asociază insuficienţă hepatică), Scorul Glasgow (utilizat în evaluarea afectării neurologice la pacientul comatos şi la pacientul cu politraumatisme), cu peste 15 instrumente deja disponibile şi altele noi adăugate în mod regulat.
Toate informaţiile referitoare la medicamente sunt colectate şi compilate din surse naţionale şi europene de renume şi de încredere, cum ar fi Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale sau Agenţia Europeană pentru Medicamente.
Lista Medicamentelor este actualizată în mod regulat cu cele mai recente informaţii, aplicaţia fiind coordonată de o echipă de dezvoltatori experimentaţi şi de profesionişti din domeniul sănătăţii. Aplicaţia este deja disponibilă în 5 ţări: Slovenia, Croaţia, Serbia, Slovacia şi Republica Cehă.
Cu peste 120.000 de descărcări, Lista Medicamentelor are peste 50.000 de utilizatori înregistraţi în cele cinci ţări, dintre care 22.000 de medici cu specializări diverse. Pe lângă România, compania intenţionează să introducă versiuni ale aplicaţiei şi pentru piaţa bulgară şi italiană.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro