Masayoshi Son, gurul investiţiilor din Japonia, pierde 11,5 mld. dolari în falimentul WeWork. Reputaţia omului considerat cândva un geniu are mult de suferit. „Îţi poţi reveni din greşeli, dar cum poţi să ştergi percepţia că nu te pricepi la ce faci?”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 07 noiembrie 2023 96 afişări

Masayoshi Son, gurul investiţiilor din Japonia, pierde 11,5 mld. dolari în falimentul WeWork. Reputaţia omului considerat cândva un geniu are mult de suferit. „Îţi poţi reveni din greşeli, dar cum poţi să ştergi percepţia că nu te pricepi la ce faci?”

Falimentul WeWork pune capac unei poveşti care durează de ani de zile, arătând greşelile majore ale investiţiilor lui Masayoshi Son, dărâmându-i complet reputaţia profesională, scrie Bloomberg.

Celebrul investitor japonez, CEO al SoftBank, a ales să ignore sfaturile consultanţilor săi alegând să investească 9 miliarde de dolari în ideea co-fondatorului WeWork, Adam Neumann, crescând evaluarea companiei la 47 de miliarde de dolari în 2019. La doar câteva luni distanţă încep să iasă la iveală problemele legate de listarea WeWork.

Declinul WeWork costă SoftBank peste 11,5 miliarde de dolari în pierderi de capital, la care se adaugă datorii de încă 2,2 miliarde de dolari. Falimentul companiei şi pierderile majore înregistrare de Vision Fund în valoare de 32 de miliarde de dolari numai anul trecut, au afectat considerabil reputaţia de investitor genial al lui Masayoshi Son, acesta devenind cunoscut în urma unui pariu câştigător plasat pe compania de comerţ online Alibaba.

„Îţi poţi reveni din greşeli, dar cum poţi să ştergi percepţia că nu te pricepi la ce faci?”, se întreabă Aswath Damodaran, profesor la New York University’s Stern School of Business.

Succesul lui Masayoshi Son în timpul crizei .

com este posibil să-i fi afectat abilităţile ulterioare, mai consideră Damodaran.

„Înainte de scandalul WeWork percepţia era că SoftBank este o organizaţie atentă şi inteligentă sub conducerea lui Son”, arată Aswath Damodaran. „În unele cazuri cred că succesul pune stăpânire pe tine. Faptul că au avut succes este posibil să le fi dat prea multă încredere că ştiu mai bine decât toţi. Aici sunt plantate seminţele căderii”, conchide acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Masayoshi Son,
SoftBank,
WeWork,
Japonia,
faliment,
Alibaba

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.