Massone a preluat 55% din acţiunile clubului Ceahlăul, dar tranzacţia nu e încă finalizată

Autor: Departamentul Sport Postat la 14 ianuarie 2015 90 afişări

Omul de afaceri italian Angelo Massone, care a negociat cumpărarea FC Rapid în vara anului trecut, a preluat 55 la sută din acţiunile clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, dar tranzacţia nu a fost încă înregistrată la Camera de Comerţ Neamţ.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Viorel Măstăcăneanu, a declarat, miercuri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că au fost depuse actele privind această tranzacţie, iar în următoarele zile se va efectua înregistrarea la Camera de Comerţ. "Între domnul Massone şi acţionarii Asofroniei (n.r. - Ciprian Asofroniei) şi Apopii (n.r. - Mihai Apopii) este semnat un contract prin care s-au cedat 55 la sută din acţiunile Ceahlăului. Contractul este semnat, însă la momentul acesta oficial nu este încă înregistrat la Camera de Comerţ Neamţ. Probabil că în următoarele zile va avea loc şi înregistrarea, pentru că l-am depus. Ne-au mai cerut dânşii nişte acte de care mai era nevoie, printre care şi o traducere după cartea de identitate a domnului Massone", a spus Măstăcăneanu.

Acesta a menţionat că ANAF a depus o contestaţie la judecătorie privind transferul de acţiuni dintre Mihai Apopii şi Ciprian Asofroniei şi italianul Angelo Massone, dar această acţiune nu va afecta finalizarea tranzacţiei. "Prin contractul semnat, foştii acţionari au primit suma simbolică de 100 de lei din partea domnului Massone, iar acesta din urmă şi-a asumat 55 la sută din datoriile actuale ale clubului care se ridică la 1,6 milioane de euro.

Probleme privind oficializarea tranzacţiei la Camera de Comerţ nu cred că vor fi. Ştiu că există o contestaţie a ANAF-ului la judecătorie privind această tranzacţie de acţiuni, însă avocaţii noştri ne-au spus că va fi respinsă la primul termen. Noi avem o datorie eşalonată la ANAF, iar cei de acolo se tem că nu se vor mai respecta termenii de eşalonare. Dar asta nu are nicio legătură cu schimbarea acţionariatului", a precizat preşedintele CA al grupării moldovene.

Măstăcăneanu a menţionat că echipa este condusă acum de tehnicianul brazilian Ze Maria deşi contractul cu fostul antrenor Florin Marin nu este încă reziliat. "Noul investitor a numit un director executiv, pe domnul Renzo Rossi şi un director sportiv, pe Ricardo Ronca. Antrenor este Ze Maria, care se ocupă deja de lot, deşi încă nu s-a rezilat contractul cu Florin Marin. El solicită o sumă de bani pentru reziliere, ca orice antrenor. Discutăm cu dânsul şi o să rezolvăm şi această problemă", a precizat Viorel Măstăcăneanu.

El a explicat că echipa va pleca într-un stagiu de pregătire în Italia cu 15-16 jucători, lotul urmând să fie completat cu fotbalişti străini. "Echipa va pleca pe 23 ianuarie într-un stagiu de pregătire, undeva lângă Roma. Dar vor pleca doar 15-16 jucători. Va fi un lot restrâns care va fi completat cu jucători în Italia. Vor veni în probe şi antrenorii vor decide cine rămâne. Din ce ştiu eu vor fi testaţi numai jucători străini", a mai spus Măstăcăneanu.

În schimb, Gelu Crăcană, acţionar minoritar cu 0,0017 la sută, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că la club este o situaţie confuză, deoarece tranzacţia prin care Angelo Massone a devenit acţionar majoritar nu a fost oficializată. "La club nu e încă nimic oficial. Există o minută semnată între Massone şi cei doi acţionari pentru 55 la sută, însă nu e înregistrată la Camera de Comerţ Neamţ. Am înţeles că va fi înregistrată după ce se termină un audit comandat de italieni. Auditul durează 45 de zile, dar încă nu a început. Între timp însă, italienii conduc clubul, deşi nu e oficial înregistrat nimic. Au pus director executiv (n.r. - pe Renzo Rossi), dar în acte este tot Măstăcăneanu conducător. L-au pus antrenor pe Ze Maria, deşi la federaţie antrenorul Ceahlăului este Florin Marin. Italienii sunt acţionari la Ceahlăul cu zero euro, dar comandă aici. Am înţeles că şi-au asumat datoriile care sunt de 1,6 milioane, care vor rămâne totuşi 1 milion, pentru că trebuie să intre banii din drepturile TV de la LPF", a afirmat Crăcană, care ocupă şi funcţia de ofiţer de presă la Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă care ocupă locul 15 în Liga I, la finalul turului campionatului.

Cei doi acţionari care i-au cedat pachetul majoritar lui Angelo Massone, Mihai Apopii şi Ciprian Asofroniei, deţineau 39 la sută, respectiv 16 la sută din acţiunile clubului Ceahlăul Piatra Neamţ. În structura acţionariatului grupării moldovene mai figurează în prezent Viorel Măstăcăneanu, cu 39 la sută, plus alţi 17 acţionari minoritari, 14 persoane fizice şi 3 societăţi comerciale.

În vara anului trecut, Angelo Massone a negociat şi semnat un contract de vânzare-cumpărare a peste 99 la sută din acţiunile FC Rapid cu fostul proprietar Adrian Zamfir. Anterior însă, Zamfir cedase 80 la sută din acţiuni către patru suporteri rapidişti, care le-au transferat către acţionarul actual al clubului giuleştean, Valerii Moraru.

Angelo Massone a contestat statutul de acţionar majoritar al lui Valerii Moraru, deschizând la Tribunalul Bucureşti, toamna trecută, o acţiune în care solicită repunerea sa în drepturi prin anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai 2014 cele 80 de procente către cei patru suporteri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/massone-a-preluat-55-din-actiunile-clubului-ceahlaul-dar-tranzactia-nu-e-inca-finalizata-13765837
13765837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.