Mesajul lui Dorin Recean, premierul Moldovei, pentru mediul de business din România: Vreau să vă rog să treceţi Prutul să cunoaşteţi oportunităţile de aici. Aveţi acces la piaţa europeană, sistem de taxare simplificat şi resursă umană vorbitoare de limbi străine

Autor: Răzvan Botea Postat la 16 septembrie 2024 24 afişări

Mesajul lui Dorin Recean, premierul Moldovei, pentru mediul de business din România: Vreau să vă rog să treceţi Prutul să cunoaşteţi oportunităţile de aici. Aveţi acces la piaţa europeană, sistem de taxare simplificat şi resursă umană vorbitoare de limbi străine

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova, a dat un mesaj pentru investitorii români. El a fost întrebat de către ZF, la Chişinău, de ce ar investi oamenii de afaceri români în Moldova.

„Vreau să-i rog (pe investitorii români – n. red.) în primul rând să-şi facă timp să treacă Prutul, să facă cunoştinţă cu Republica Moldova şi cu oportunităţile de aici. Noi avem programele guvernamentale din domeniul infrastructurii şi îi invităm să participe. La fel, există programele de stimulare a investiţiilor în diferite domenii, după cum am spus: electronice, farmaceutic, este vorba despre IT, dezvoltarea programelor”, a spus Dorin Recean, pentru ZF, cu ocazia participării la Moldova Business Week, un forum de business organizat de agenţia Invest in Moldova şi guvernul Republicii Moldova, împreună cu mai multe asociaţii de business.

El a mai vorbit despre atuurile pe care le are Republica Moldova în atragerea investitorilor, dar şi despre domeniile cele mai atractive pentru investitori. Printre declaraţiile lui dorin Recean:

Vedem piaţa europeană ca şi cum am fi integraţi în piaţa europeană, datorită acordurilor comerciale de liber schimb.

Al doilea avantaj este piaţa de capital. Avem o piaţă integrată cu Bucureştiul, care este una dintre cele mai vibrante şi dinamice pieţe de capital din regiune.

Pe locul 3 este resursa umană – universităţile sunt concentrate pentru a produce resursa umană de care industria şi investitorii au nevoie. Avem de asemenea programe guvernamentale pentru traininguri şi crearea de forţă de muncă.

Alt atu este eficienţa instituţională – piaţa de aici este competitivă şi aliniată cu UE. Alt lucru este debirocratizarea economiei şi digitalizarea. Nu vreau să spun că totul este ideal, dar guvernul are agilitate şi lucrurile evoluează.

Un alt avantaj este dezvoltarea infrastructurii – IT. Cel mai important este simplitatea regimului de taxare – nu doar nivelul de taxare mic, ci şi simplitatea acestuia.

Pentru IMM-uri avem finanţare şi suportul guvernului şi parteneriate de cercetare şi dezvoltare – colaborare dintre industrie.

Nu în ultimul rând, dezvoltăm infrastructura de energie, de transport: feroviară, rutieră, multimodală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
business,
piata,
mesaj,
premier,
prut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.