Meta spune că a eliminat aproximativ 20 de operaţiuni secrete de influenţă în 2024
Meta a intervenit pentru a elimina aproximativ 20 de operaţiuni secrete de influenţă din întreaga lume în acest an, potrivit companiei. Firma de tehnologie a declarat că temerile legate de conţinutul fals alimentat de AI care influenţează alegerile nu s-au materializat în 2024.
Nick Clegg, preşedintele pentru afaceri globale al companiei care deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp, a declarat că Rusia este în continuare sursa nr. 1 a operaţiunilor online de influenţă, potrivit The Guardian. Totuşi, el a afirmat că este „surprinzător” cât de puţin a fost folosită inteligenţa artificială (AI) pentru a „păcăli” votanţii, în contextul unui an foarte aglomerat pentru alegerile din întreaga lume.
Fostul viceprim-ministru britanic a dezvăluit că Meta, care are peste 3 miliarde de utilizatori, a trebuit să elimine puţin peste 500.000 de solicitări de a genera imagini AI cu Donald Trump şi Kamala Harris, JD Vance şi Joe Biden cu ajutorul propriilor funcţii de inteligenţă artificială, în luna premergătoare zilei alegerilor din SUA.
Cu toate acestea, experţii în securitate ai companiei au fost nevoiţi să facă faţă unei operaţiuni care folosea conturi false pentru a manipula dezbaterea publică în vederea atingerii unui obiectiv strategic. Incidentele de „comportament neautentic coordonat” au inclus o reţea rusă care folosea zeci de conturi de Facebook şi site-uri de ştiri fictive pentru a ajunge la persoane din Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.
O altă operaţiune condusă în Rusia a folosit inteligenţa artificială pentru a crea site-uri false de ştiri folosind mărci precum Fox News şi Telegraph, pentru a încerca să slăbească sprijinul occidental pentru Ucraina.
Aceasta a creat site-uri false de ştiri francofone pentru a promova rolul Rusiei în Africa şi pentru a-l critica pe cel al Franţei.
„Rusia rămâne sursa nr. 1 a operaţiunilor secrete de influenţă pe care le-am întrerupt până în prezent - cu 39 de reţele întrerupte în total din 2017”, a declarat Clegg. Următoarele cele mai frecvente surse de interferenţă străină detectate de Meta sunt Iranul şi China.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro