Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă, deblocate prin decizie de Guvern

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 mai 2024 21 afişări

Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă, deblocate prin decizie de Guvern

Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă au fost deblocate prin decizie de Guvern. Decizia a fost anunţată joi de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, 2.700 de posturi vor fi ocupate în perioada următoare.

„Deblocăm azi angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie şi februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai anunţat că vor fi luate măsuri pentru a uşura accesul pacienţilor la medicamente esenţiale.

„În plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea soluţiilor care să permită accesul pacienţilor la medicamente esenţiale, la preţuri rezonabile. Aceste soluţii vor fi discutate şi cu industria farmaceutică”, a adăgat Marcel Ciolacu.

Şedinţa de Guvern s-a desfăşurat joi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
posturi,
spitale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.