Miliardarul care promite să uzurpe tronurile unora din cei mai bogaţi oameni din lume. Averea sa a explodat cu 14 mld. dolari în doar o zi şi şi îi prinde din urmă pe Mark Zuckerberg sau Jensen Hwang în topul miliardarilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 septembrie 2024 3392 afişări

Miliardarul care promite să uzurpe tronurile unora din cei mai bogaţi oameni din lume. Averea sa a explodat cu 14 mld. dolari în doar o zi şi şi îi prinde din urmă pe Mark Zuckerberg sau Jensen Hwang în topul miliardarilor

Larry Ellison, fondatorul gigantului tech Oracle, a adăugat la averea sa 14 mld. dolari într-o singură zi, după ce veniturile companiei de software au explodat pe fondul cererii ridicate pentru soluţiile AI din cadrul Oracle Cloud, serviciul de cloud al Oracle, scrie Bloomberg.

Fondatorul Oracle l-a depăşit pe Bill Gates în clasamentul miliardarilor, iar acum cu o avere estimată la 170 mld. dolari îi prinde din urmă pe Mark Zuckerberg, şeful Meta (174.9 mld. dolari) şi Jensen Huang, unii dintre cei mai bogaţi oameni din tehnologie la momentul actual.

Averea lui Ellison a crescut cu aproximativ 45 de miliarde de dolari în acest an. Majoritatea banilor vin din acţiunile Oracle pe care fondatorul le deţine şi din participaţia sa de aproximativ 10 mld. de dolari la Tesla.

Ellison este cunoscut pentru stilul său de viaţă luxos , care implică avioane private, echipe de navigaţie pentru Cupa Americii şi proprietăţi-trofee, inclusiv insula hawaiiană Lanai.

Un alt deal ce ar spori şi mai mult averea fondatorului Oracle este achiziţionarea conglomeratului american de mass-media Paramount Global, compania mamă a CBS, care este în discuţii. Potrivit unor persoane familiarizate cu detaliile tranzacţiei, Ellison ar urma să deţină 77% companie.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale Oracle, compania vrea să se axeze pe extinderea infrastructurii cloud ,a puterii de calcul şi a capacităţii de stocare pentru a concura cu Amazon.com Inc., Microsoft şi Alphabet.

Oracle a anunţat, de asemenea, un acord în această săptămână pentru a face disponibilă baza sa de date omonimă în cloud-ul Amazon Web Services.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
bogati,
explozie,
miliardari,
oameni,
prindere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.