Ministerul Educaţiei a lansat un apel de proiecte pentru dotarea cu laboratoare de informatică şi ateliere de practică a şcolilor profesionale şi tehnice

Autor: Ramona Cornea Postat la 13 august 2024 21 afişări

Ministerul Educaţiei lansează apelul competitiv de proiecte „Dotarea cu laboratoare de informatică şi ateliere de practică a unităţilor de învăţământ din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic”, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).

Ministerul Educaţiei a lansat un apel de proiecte pentru dotarea cu laboratoare de informatică şi ateliere de practică a şcolilor profesionale şi tehnice

♦ Alocarea financiară a apelului de proiecte este de 45 mil. euro, finanţare eligibilă prin PNRR ♦ Peste jumătate din elevii din învăţământul secundar superior din România sunt înscrişi în programe de formare profesională.

Ministerul Educaţiei lansează apelul competitiv de proiecte „Dotarea cu laboratoare de informatică şi ateliere de practică a unităţilor de învăţământ din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic”, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).

Alocarea financiară a acestui apel de proiecte este de 45 mil. euro, valoare eligibilă PNRR.

Peste jumătate din elevii din învăţământul secundar superior din România sunt înscrişi în programe de formare profesională (61,7% în 2021), ceea ce depăşeşte media UE (52,1%), dar mai puţin de 10% din proaspeţii absolvenţi din învăţământul profesional au beneficiat de învăţare la locul de muncă (8,4 % în 2022), aceasta reprezentând o rată scăzută faţă de media UE (60,1%), scrie Ministerul Educaţiei în ghidul solicitantului.

„Tehnologiile digitale contribuie la învăţarea ma­tematicii şi a ştiinţelor în şcoală şi, simultan, la dezvoltarea competenţelor digitale. În România, TIC reprezintă o disciplină de sine stătătoare, la nivel de gimnaziu şi liceu. Elemente de predare trans-curriculară şi tendinţa de a dezvolta com­peten­ţele digitale ale elevilor există deja şi transversal, în cadrul studiului altor discipline decât TIC, deoarece com­petenţele digitale au devenit esenţiale pe piaţa muncii, chiar şi în meseriile tradiţionale”, scrie ghidul citat.

Apelul de proiecte vine în completarea apelului lansat de Ministerul Educaţiei în luna decembrie 202, pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu mobilier, echipamente şi resurse educaţionale şi ţinteşte să ajungă la 909 laboratoare de informatică şi 909 ateliere de practică, dotate la nivel naţional, pentru unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

Şcolile care vor să se înscrie pentru a obţine finanţare o pot face în perioada 12 august 2024 - 27 septembrie 2024 (ora 16:00). Proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică UDiManager.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.