LIVE: ZF Real Estate by Storia - Cum arată piaţa imobiliară premium din Pipera la început de 2025?

Mitul celor 300.000 de soldaţi se spulberă încet: Pariul lui Vladimir Putin pe mobilizarea parţială s-ar putea să nu schimbe nimic pe front. Cu toate acestea, Europa va suferi mai mult ca niciodată

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 26 septembrie 2022 30435 afişări

Mitul celor 300.000 de soldaţi se spulberă încet: Pariul lui Vladimir Putin pe mobilizarea parţială s-ar putea să nu schimbe nimic pe front. Cu toate acestea, Europa va suferi mai mult ca niciodată

Vladimir Putin a chemat recent la arme 300.000 de rezervişti printr-un decret prezindeţial de mobilizare parţială. Trupele ar urma să întărească rândurile armatei ruse şi să contribuie la prelungirea războiului, însă nu vor putea influenţa rezultatul acestuia, scrie Bloomberg.

Aducerea rezerviştilor pe front i-ar oferi lui Putin mai mult timp pentru a porni o strategie mai complexă de război contra Occidentului – care include agravarea crizei energetice şi ameninţarea cu un atac nuclear – pentru a face Vestul să renunţe la sprijinul militar şi financiar oferit Kievului.

Tot ce gravitează în jurul deciziei liderului rus privind mobilizarea parţială ridică serioase semne de întrebare, inclusiv capacitatea de a mobiliza şi înarma corespunzător un număr atât de mare de oameni. Alte necunoscute sunt reprezentate de viteza, calitatea şi obiectivele unui program de antrenament în masa care urmează să înceapă.

Potrivit specialiştilor în apărare, programul de recrutare se concentrează mai mult pe refacerea capacităţii de luptă şi schimbarea strategică a trupelor deja epuizate, decât pe aducerea unor forţe proaspete pe front.

Rusia a pierdut în conflict aproape 80.000 de oameni, rămând fără efective militare pentru rotaţia cu alte trupe, iar o mare parte dintre soldaţi se află pentru a opta luna consecutiv pe front.

„Nu sunt sigur că această mişcare echiavlează cu o escaldare, însă cu siguranţă prelungeşte timpul de care va avea nevoie Ucraina pentru a câştiga”, a declarat Igor Levchenko, şeful departamentului de transformări strategice de la New Geopolitics.

Unul dintre puţinele succese strategice pe care Rusia le-a bifat în război a fost încetinirea furnizării de armament din partea SUA. Kremlinul a continuat în acest sens să ameninţe cu esecaladarea, motiv pentru care livrarea unor echipamente precum celebrele lansatoare de rachete Javelin sau lansatoarele de rachete HIMARS, a fost încetinită de teama unui răspuns din partea Rusiei.

În prezent Ucraina este înarmată cu rachete ATACMS, proiectile cu rază lungă, dar şi avioane şi tancuri Abrams, cu care trupele ucrainene ar putea recâştiga controlul a mai multor teritorii ocupate de ruşi.

Momentan nu există nicio schimbare de poziţie în rândul aliaţilor Ucrainei şi nicio transformare privind sprijinul lor pentru Kiev.

Strategii militari din Rusia se confruntă cu o problemă majoră de când alarma mobilizări a început să sune. Generalii ruşi trebuie să se hotărască dacă vor trimite pe front nişte oameni cu  pregătire militară minimă sau dacă vor alege să piardă timp şi să pregătească trupe superioare.

„300.000 de soldaţi nu sunt suficienţi pentru ca Rusia să bifeze vreun progrez. Cu toate acestea, numărul este destul de mare pentru a opri ofensiva ucraineană şi pentru a consolida controlul asupra teritoriilor pe care Rusia deja la controlează. Este puţin probabil ca mobilizarea parţială să creeze trupe eficiente sau să oprească Ucraina din a recâştiga teritorii odată cu venirea iernii”, a declarat generalul rus în retragere Pavel Zolotarev.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
front,
mobilizare,
refuz,
soldati,
vladimir putin,
europa,
mit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.