LIVE: ZF Real Estate by Storia - Cum arată piaţa imobiliară premium din Pipera la început de 2025?

Motivul incredibil pentru care un tânăr a renunţat la un loc de muncă la care alţii doar visează şi pentru care muncesc toată viaţa. Câştigă aproape jumătate de milion de dolari pe an

Postat la 08 iunie 2022 444 afişări

Motivul incredibil pentru care un tânăr a renunţat la un loc de muncă la care alţii doar visează şi pentru care muncesc toată viaţa. Câştigă aproape jumătate de milion de dolari pe an

Michael Lin este un tânăr informatician care a început să lucreze pentru Netflix în 2017 după o demisie de la Amazon. Lin ocupa poziţia de software engineer şi încasa un salariu la care mulţi pot doar visa, 450.000 de dolari pe an sau 37.500 de dolari pe lună. Plictiseala avea să schimbe tot, scrie Business Insider.

Pentru cei mai mulţi it-işti un job în cadrul unui gigant big-tech ca Netflix este un vis frumos şi o poziţie pe care prea puţini ar abandona-o.

În mai 2021 după patru ani la Netflix, Michael îşi dă demisia din cadrul companiei americane, decizie care a atras după sine îngrijorarea şi furia apropiaţilor, de la foşti profesori şi până la părinţi.

„La început mi-a plăcut foarte mult. Studiam şi aveam foarte multe de învăţat în fiecare zi. În următorii doi ani toată această frumuseţe a jobului a început să dispară. Proiectele şi întâlnirile au început să fie prea similare, iar în zona de software engineering tot ce aveam de făcut începea să arate ca un sir nesfârşit de copy-paste” spune fostul inginer Netflix.

Apoi a lovit pandemia, iar toată socializarea de la birou, toate interacţiunile şi avantajele muncii la birou au dispărut. Michael a rămas blocat pentru următorii doi ani în labirintul work from home, despre care mulţi spun ca a fost o binecuvântare, dar şi un blestem.

În cei doi ani de pandemie, tânărul a încercat să ocupe poziţia de product manager, însă fără succes.

„Voiam să am un impact mult mai mare, pentru că voiam să îmi aduc cariera la un alt nivel. Totuşi,  cât am lucat acolo, n-am vazut niciodată un inginer să ajungă la acea poziţie” mai spune Lin.

Odată cu acest eşec motivaţia şi productivitatea tânărului software engineer au început să scadă puternic, lucru observat de superiori şi colegii de muncă, care au întocmit un raport privind performanţele negative ale lui Lin.

„Motivaţia mea s-a diminuat. Am devenit mult mai puţin implicat în proiecte şi meetinguri şi tot ce încarcam să fac era să lucrez atât cât să nu fiu concediat” a mai declarat tânărul.

La două săptămâni după întocmirea raportului, inginerul a avut o discuţie aprinsă cu managerul său, în care i-a explicat perspectivele legate de motivaţie, muncă şi carieră, precum şi felul în care acestea constituie motivul dorinţei de a demisiona din cadrul Netflix.

„Credeam că am viaţa mea se va termina după Netflix. Eram îngrijorat că nu voi avea viaţă socială pentru că tot universul meu se învârtea în trecut în jurul companiei şi al muncii”, spune Michael Lin.

Cu toate acestea, tânărul a reuşit oricum. La opt luni de la demisie şi-a deschis propriul business care-i asigura un venit constant şi oportunitatea de a cunoaşte şi lucra cu oameni din toată lumea.

„Mă simt implinit şi cred că totul va fi bine chiar dacă viitorul va fi întotdeauna incert”, concluzionează fostul inginer Netflix.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanar,
salariu,
gigant,
costuri,
parasire,
poveste,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.