Mugur Ardelean, Manager, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias: Raportul dintre spitalele publice şi cele private este de complementaritate. Nu văd o competitie

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 septembrie 2024 14 afişări

Mugur Ardelean, Manager, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias: Raportul dintre spitalele publice şi cele private este de complementaritate. Nu văd o competitie

Raportul dintre spitalele publice şi private este de complementaritate, iar pentru a functiona acest lucru ar trebui să ne cunoaştem mai bine, să discutăm cu cărtile pe fată, a declarat Mugur Ardelean, Manager, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în cadrul conferintei ZF HEALTH & PHARMA SUMMIT'24. ZIUA II.

”Nu văd o competitie. Ambele părti vor să facă bine pacientului, asta e constructiv. Dacă zmucim de pacient să vină la unul sau la altul nu mai e constructiv. Trebuie să vedem ce face zona publică, ce face zona privată, pentru a fi bine pacientului. Cum putem colabora”.

În afară de investitiile continue în echipamente medicale, care se depreciază repede moral şi trebuie înoite, Spitalul Elias investeşte în infrastructură.

”Spitalele publice nu mai au infrastrucura acum, cam toate sunt vechi, depăşite de regulile actuale ale jocului şi este greu să conformezi o casă veche la cerinte noi. La Elias cea mai veche clădire e din 1936. LA Colentina era dinainte de 1900. Ne gândim la o clădire nouă şi suntem în faza de studiu de fezabilitate”.

Ce a mai declarat Mugur Ardelean:

►Avem performantă în sistemul public, iar unul din mijloacele de readucere a încrederii ar fi să facem cunoscute actele medicale de exceptie care se fac în spitalele de stat.

►Un alt lucru care tine de noi este o comunicare mai bună cu publicul, o problemă mai veche a noastră. De multe ori nu mai ai disponibilitatea de a avea o comunicare bună cu cel in fată, şi e păcat ca e aşa. Poate la Facultatea de Medicină studentul ar trebui să primească şi informatii despre comunicarea medicală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
elias,
pacient,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.