Musk îşi pregăteşte robotul umanoid Optimus pentru „viaţa” printre oameni. CEO-ul speră ca lumea să-l perceapă pe robotul de la Tesla ca pe un „prieten”

Postat la 20 iunie 2024 42 afişări

Musk îşi pregăteşte robotul umanoid Optimus pentru „viaţa” printre oameni. CEO-ul speră ca lumea să-l perceapă pe robotul de la Tesla ca pe un „prieten”

Elon Musk spune că vrea ca robotul umanoid de la Tesla să fie perceput ca un „prieten” . Musk a glumit şi despre aspectul robotului; compania vrea să-l facă „atractiv”.

Musk a vorbit despre potenţialul acestui robot la Festivalul Internaţional al Creativităţii Cannes Lions. Musk vrea să te gândeşti la robotul umanoid Optimus de la Tesla ca la un prieten, scrie Business Insider.

Vorbind la Festivalul Internaţional al Creativităţii Cannes Lions, Musk a dezvăluit ambiţiile Tesla în ceea ce priveşte robotul umanoid.

„Cred că oamenii vor începe să se raporteze la robotul Optimus ca la un fel de prieten”, a spus Musk, comparându-l cu personaje din cultura pop precum robotul R2-D2 din Star Wars.

Deşi a clarificat că Tesla nu plănuieşte să-l facă pe Optimus să arate ca o persoană, Musk a glumit spunând că robotul trebuie să fie, în orice caz, „atractiv”.

Musk a spus că roboţii, când vor deveni complet funcţionali, vor fi capabili să ducă la bun sfârşit o serie cuprinzătoare de task-uri, comportându-se ca un fel de asistent personal în casa cuiva.

Musk crede că fiecare persoană va avea propriul robot şi că alţii vor lucra în diferite industrii, sugerând că roboţii ar putea să depăşească oamenii la număr, în viitor.

Reprezentanţii lui Musk nu au vrut să comenteze, raportează Business Insider.

Tesla îşi pune speranţa în Optimus

Musk s-a referit la roboţii Optimus de la Tesla ca fiind printre cele mai valoroase active ale companiei.

„Cred că Optimus va fi mai valoros ca orice altceva la un loc”, a spus Musk în timpul unei şedinţe Tesla din aprilie.

„Pentru că, dacă deţii un robot umanoid sensibil care e în stare să exploreze realitatea şi să îndeplinească diverse sarcini la comandă, atunci nu mai există limite semnificative în economie”, a spus Musk.

Tesla ar fi instalat deja aceşti roboţi să lucreze în fabrică.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
robot,
ceo,
oameni,
pregateste

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.