Nemţii nu mai sunt exemplul Europei după ce au anunţat că nu reuşesc să atingă standardele de emisie. Pe cine dă vina Germania?

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 iunie 2018 215 afişări

Nemţii nu mai sunt exemplul Europei după ce au anunţat că nu reuşesc să atingă standardele de emisie. Pe cine dă vina Germania?

Germania, deseori dată exemplu cu privire la protecţia mediului, a anunţat că nu va atinge ţinta de reducere a emisiilor, autoimpusă, cu termen limită în anul 2020. Guvernul dă vină pe creşterea economică, potrivit Bloomberg.

Un raport al guvernului dat publicităţii săptămâna aceasta arată că Germania nu va reuşi să atingă ţinta autoimpusă, de a reduce emisiile cu până la 40% (n.red: faţă de nivelul din 1990), până în 2020 şi a anunţat că va reduce, în cel mai bun caz, cu 32% până la termen.

Nemţii dau vina pe o „creştere economică surprinzător de puternică” şi pe o „creştere puternică a populaţiei”, factori ce ar fi dus la creşterea consumului energetic. Germania a primit în gazdă aproape un milion de refugiaţi în ultimii ani.

Conservatorii Cancelarului Angela Merkel împreună cu patenerii de coaliţie au încheiat un acord în cadrul negocierilor din primăvară, prin care au decis că nu pot atinge ţinta autopropusă până în 2020.  

Germania, ca parte a unui plan ambiţios de tranziţie spre energii „curate” a investit masiv în regenerabile. De asemenea, a început să închidă centralele nucleare încă din 2011, bazându-se în mare aprte pe cărbune.

În 2015, peste 40% din electricitatea nemţilor provenea din combustibili fosili – fiind astfel cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, Berlin a numit o comisie care trebuie să gestioneze situaţia cărbunelui şi să grăbească tranziţia.

Grupul pentru protecţia mediului WWF a numit acest raport „dovada dintre ce spune şi ce face guvernul cu privire la protecţia climei”.

OECD a atras atenţia Berlinului, cerându-i să încerce mai mult să îşi atingă target-urile pe termen scurt.

În raportul „Analiză Economică a Germaniei”, OECD-ul critică lipsa de politici de mediu din sectorul de transporturi şi spune că guvernul ar trebui să îşi onoreze promisiunea de a elimina de tot utlizarea cărbunelui, ceea ce ar ajuta şi atingerea ţintei din 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
germania,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.