Nestlé for Healthier Kids

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2020 72 afişări

Nestlé for Healthier Kids

Nestlé

Motivaţie:

Studiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 1 din 5 copii este supraponderal sau obez, iar în România, 1 din 4 (COSI Naţional Report 2017). Iniţiativa globală Nestlé for Healthier Kids este implementată în peste 86 de ţări în care compania Nestlé este prezentă, printre care şi România. Acest pilon de CSR include intensificarea eforturilor de inovare şi reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantităţile de zaharuri adăugate, sare şi grăsimi săturate. Îmbunătăţirile de produse sunt însoţite la nivel local de campanii şi iniţiative de educare şi conştientizare a importanţei unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, derulate alături de partenerii locali.

Descrierea proiectului:

Sub umbrela Nestlé for Healthier Kids, în programele educaţionale „Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS şi „Traista cu sănătate”, Nestlé desfăşoară campaniile de conştientizare referitoare la o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos pe piaţa locală. Mişcarea naţională SETS este iniţiată de Fundaţia PRAIS din 2011, iar Nestle este Partener Fondator încă de la început, alături de alţi parteneri instituţionali, organizaţii medicale, universităţi sportive. Programul „Traista cu Sănătate” este iniţiat de Fundaţia Tradiţii Sănătoase în 2012, în Iaşi, iar Nestlé s-a alăturat din 2019. Printre partenerii şi susţinătorii celor două programe se numără: Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Roman şi Timişoara, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea de Nutriţie din România, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Federaţia Română de Sport, Şcoala de Antrenori Ioan Kunst Ghermanescu. În cadrul mişcării naţionale SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, de-a lungul anului şcolar sunt organizate concursuri tematice de desen, gimnastică de înviorare, dans, nutriţie, lecţii deschise în şcoli, sesiuni de gimnastică împreună cu studenţii de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, activităţi în cadrul programului Şcoală Altfel împreună cu şcolile înscrise în proiect. „Tratista cu sănătate. Tradiţii sănătoase pentru copii sănătoşi” este un proiect care îşi propune să prevină obezitatea şi supraponderalitatea la copii între 3 şi 10 ani, promovând un stil de viaţă sănătos având la bază tradiţiile locale. Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu a realizat un manual, pe care anul acesta l-au transpus în filmuleţe.

Efecte:

În anul şcolar 2019 - 2020, în cadrul SETS, peste 70.000 de copii din 5 oraşe (Bucureşti, Cluj-Napoca, Ploieşti, Roman şi Timişoara) şi 15 comunităţi rurale din 3 judeţe, 2 milioane de părinţi, cadre didactice şi public larg au beneficiat de iniţiativa globală Nestlé for Healthier Kids. Conexiunea cu beneficiarii proiectului a fost făcută prin implicarea în activităţi şi concursuri la nivel naţional, prin translatarea în spaţiul digital al concursurilor şi a activităţilor extracurriculare. Chestionarele de evaluare arată că: 99,5% dintre părinţii copiilor implicaţi în proiect consideră că activităţile sunt utile şi 99,7% dintre învăţători consideră că activităţile din cadrul programului SETS contribuie la adoptarea unor obiceiuri sănătoase. În 2019, în cadrul campaniei educaţionale „Traista cu Sănătate – Apă, hidratarea şi greutatea sănătoasă”, peste 1.000 de copii au învăţat despre folosirea apei cu responsabilitate. De asemenea, 2.500 de copii din clasele primare au făcut parte din programul de cercetare nutriţională, ce urmăreşte măsurarea greutăţii, înălţimii şi circumferinţei abdominale şi completarea şi analizarea chestionarelor privind consumul de apă. La copiii din mediul urban, înscrişi în cadrul Programului „Traista cu Sănătate”, indicele de masă corporală (IMC) a început să scadă, începând încă din anul 2017.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.