Niciun an fără creştere

Autor: Mircea Nica Postat la 19 aprilie 2019 134 afişări

SoftOne România a intrat în cel de-al şaselea an de activitate pe piaţa locală, având o creştere anuală susţinută până în acest moment de circa 40%. Nici pentru anul în curs obiectivele nu sunt mai modeste pentru compania elenă, care vizează poziţia de lider pe piaţa furnizorilor de ERP.

Niciun an fără creştere

"Anul 2018 s-a încheiat cu o creştere a vânzărilor de 40%. Pentru anul în curs estimăm o creştere de 37% a cifrei de afaceri şi de 50% în ceea ce priveşte extinderea reţelei de parteneri din afara Bucureştiului“, a spus Manolis Vergis, general manager la SoftOne România, în cadrul unui eveniment cu presa în care compania şi-a comunicat cele mai recente rezultate financiare.

Membră a grupului elen Olympia, compania SoftOne Tehnologies este prezentă pe piaţa din România de aproximativ cinci ani. SoftOne România este hubul de dezvoltare din sud-estul Europei al furnizorului elen de soluţii software şi deserveşte şi afaceri din Grecia, Bulgaria şi Cipru.
2018 a fost al treilea an consecutiv de creştere susţinută; o pondere importantă în această creştere a fost adusă de soluţiile cloud şi mobile care au reprezentat peste 55% din plusul înregistrat.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea cererii de flexibilitate şi necesitatea accesării informaţiilor de oriunde, oricând şi prin orice dispozitiv a transformat mobilitatea într-unul dintre pilonii majori ai dezvoltării afacerilor pe piaţa din România. Ca rezultat, la sfârşitul anului 2018 SoftOne România a înregistrat 3.495 utilizatori de aplicaţii mobile.

În ansamblu, SoftOne are un portofoliu de clienţi de peste 40.000 de companii şi o reţea de peste 500 de parteneri specializaţi. În rândul celor mai recenţi clienţi din portofoliu se numără companii precum Teilor Fine Jewellery, Triton, IQ Box, Plafar, EY, Luca, Yalco, DHL, Calif, Pandora, Hidraulica şi Folli-Follie.

„2018 a fost al cincilea an de prezenţă pe piaţa românească şi a fost marcat de ritmuri impresionante de creştere, practic în fiecare categorie cheie”, descrie cele mai recente rezultate ale companiei Alexandra Lucescu, directorul comercial al SoftOne România. Chiar dacă vânzările de anul trecut au fost de 820.000 de euro, valoarea întregului sistem SoftOne este mult mai mare, potrivit Alexandrei Lucescu.

SoftOne are în prezent o echipă de peste 250 de angajaţi, o sucursală în Salonic şi trei subsidiare în România, Cipru şi Bulgaria. Portofoliul de produse şi servicii este adaptat la specificul fiecărei pieţe locale şi personalizat în conformitate cu nevoile, cerinţele şi legislaţia fiecărei ţări, potrivit reprezentanţilor companiei. Aceştia au mai spus că, SoftOne a fost unul dintre primii furnizori de software din Europa care au oferit ERP-ul ca serviciu în cloud şi astăzi este lider de piaţă în Grecia.

Planurile de viitor pentru România includ o creştere de 37% a cifrei de afaceri pentru anul 2019 şi o creştere de 50% la nivel de extindere a reţelei de parteneri. Obiectivul SoftOne pe termen mediu şi lung este însă să devină brandul numărul unu în România pe piaţa de ERP, iar reprezentanţii companiei spun că aceasta beneficiază de toate resursele necesare pentru a atinge acest obiectiv.

Unul dintre reperele importante de dezvoltare pentru companie este să pună accentul pe extinderea reţelei de parteneri din afara Bucureştiului. Potrivit reprezentanţilor companiei, această orientare a dat rezultate încă din 2018, unde partenerii din  provincie au adus 19% din totalul clienţilor noi şi au generat 70% din veniturile aduse companiei de la partenerii noi.

„Anul acesta am început să colaborăm cu universităţile. Am început să colaborăm cu ASE Bucureşti şi cu o facultate din Constanţa astfel încât să aducem studenţi la noi în internship ca să îi putem învăţa şi creşte pentru a-i putea angaja în viitor fie la SoftOne, fie la partenerii noştri care au nevoie de forţă de muncă în acest moment. Nu suntem în căutare activă de oameni, dar când găsim un om bun care ar putea aduce valoare companiei îl angajăm”, a adăugat Alexandra Lucescu referindu-se şi la perspectivele de angajare în companie.

„Trebuie să ai principii, iar unul dintre cele mai importante principii este bazat pe încredere, nu pe metode de şantaj sau presiune. Companiile apreciază consistenţa cu care acţionezi în afacere. În ceea ce priveşte numărul companiilor sau partenerilor care au plecat de la noi, acela este 0”, punctează Manolis Vergis reperele după care conduce afacerea. În ceea ce priveşte originea elenă a afacerii, spune: „Noi, grecii, suntem oameni foarte mândri, dar ne-am lăsat abandonaţi, iar dacă nu faci nimic pentru tine, nimeni nu o să facă în locul tău. Piaţa este într-o fluctuaţie continuă, nu este ceva solid”.
În iunie 2016, SoftOne Technologies a devenit parte a grupului elen Olympia înfiinţat de Panos Germanos, care deţine un grup de investiţii internaţionale cu prezenţă în 11 ţări. Cele opt companii din grup sunt lideri în diferite domenii de activitate, între care se numără comerţul cu amănuntul, industria prelucrătoare, telecomunicaţiile, furnizarea de produse tehnologice, software pentru afaceri şi transport.

În rândul dezvoltării de anul trecut, se numără achiziţia, în februarie 2018, de către SoftOne a companiei Unisoft, unul dintre principalii furnizori de soluţii software pentru afaceri în Grecia. Odată cu achiziţionarea companiei Unisoft, SoftOne şi-a mărit semnificativ cota de piaţă cumulată, devenind lider pe piaţa de tehnologia informaţiei din Grecia. În acelaşi an, compania a introdus şi o platformă care permite companiilor să demareze propria transformare digitală, dat fiind că include tehnologii de ultimă generaţie, inclusiv automatizarea inteligenţei proceselor, machine learning şi inteligenţă artificială.

Adoptarea rapidă a noilor tehnologii influenţează tot mai mult şi mai des stilul de viată, comportamentul, iar aşteptările clienţilor se schimbă fundamental.
„Am lansat anul trecut două aplicaţii. Una se numeşte BAM (Business Automation Machine), care automatizează nişte fluxuri foarte complexe în interiorul unei companii. Am avut-o şi pe EVA, un bot de inteligenţă artificială care nu mai există nicăieri, nici pe piaţa internaţională. Eva este un bot care intră în ERP şi îţi oferă date din ERP fără ca tu să intrii în aplicaţie. Este un instrument oferit gratuit pentru toţi utilizatorii noştri de SoftOne”, a menţionat Alexandra Lucescu două dintre cele mai recente produse dezvoltate de companie.  


Cinci ani pe plus
Softone România şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2013, ca subsidiară a companiei din sud-estul Europei de furnizare de soluţii software de business business (ERP, CRM şi BI) SoftOne Technologies.
Compania are sediul central în Atena, Grecia, şi are un birou şi în Salonic.
Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei, SoftOne România are o mare importanţă strategică pentru SoftOne Technologies, reprezentând centrul regional pentru extinderea companiei în Europa Centrală şi de Est.
SoftOne este unul dintre primii furnizori de software care şi-au oferit ERP-ul ca serviciu în cloud.
În iunie 2016, SoftOne Technologies a devenit parte a grupului elen Olympia înfiinţat de Panos Germanos, care deţine un grup de investiţii internaţionale cu prezenţă în 11 ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.